25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Manisa'da "İstihdamda Buluşma Günleri"

Manisa'da "İstihdamda Buluşma Günleri" - İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kabak: - "2017 yılı hedefimiz 2 milyon kişiyi artı istihdam etmek, göstergeler öyle görünüyor ki bu rakamı yakalayacağız"MANİSA (AA) - İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, "2017 yılı hedefimiz 2 milyon kişiyi artı istihdam etmek, göstergeler öyle görünüyor ki bu rakamı yakalayacağız.

20.03.2017 - 17:52
" dedi.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen "İstihdam Buluşma Günleri"ne katılan Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği"ne katkı sunma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Manisa’nın 2017 yılı için artı istihdama 25 bin kişilik katkı verme taahhüdünün bulunduğunu ifade eden Kabak, "2017 yılı hedefimiz 2 milyon kişiyi artı istihdam etmek, göstergeler öyle görünüyor ki bu rakamı yakalayacağız. Çok da zor olmayacak. Manisa’da 1 Mart itibarıyla artı istihdama yapılmış olan katkı 4 bin 262 vatandaşımız işgücüne dahil olmuş durumda. Türkiye’de de bu rakam çok çok yükseklerde. Muhtemelen 2 milyon rakamına çok rahat ulaşacağız." diye konuştu.

Kabak, vatandaşların işgücü piyasasına arzı olan işlere rağbet etmemesine, kamuoyunda "iş beğenmeme" dendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İşgücü piyasasında masa başı iş değil, makine başı iş daha yoğun. Dolayısıyla bize makine başında çalışabilecek kişiler gerekiyor. Bu anlamda en önemli rehberliği yapan kurum ve kuruluş da İŞKUR. Gençlerimizi bu eşleştirme konusundaki işgücü piyasasındaki açık işlere yönlendirme rehberlik faaliyetleri konusunda iş ve meslek danışmanları arkadaşlarımız var."

İki gün sürecek "İstihdamda Buluşma Günleri"ne 35 firma katılıyor.