20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Manisa'da organ bağışı

Manisa'da organ bağışı - Soma'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğer ve böbreği İzmir'deki hastalara nakledildiMANİSA (AA) - Manisa'nın Soma ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki kadının karaciğer ve böbreği, diğer hastalara umut oldu.

24.02.2018 - 21:09

Soma Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 61 yaşındaki kadın, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Yakınlarının kabul etmesi sonrası hastanın karaciğer ve bir böbreği, İzmir Organ Bağışı Bölge Koordinasyon Merkezi ve hastane ekiplerinin operasyonuyla alınarak, İzmir'deki iki hastaya nakledildi.

Hastane Baştabibi Uzman Dr Ali Osman Çağlayan, acıları ile baş etmeye çalışırken zor ve ulvi bir karar veren hasta yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediğini belirterek, şunları söyledi:

"Verdikleri kararla 2 hastaya hayat verdikleri için her türlü takdiri hak ediyorlar. Kendileri ile hastanede kısa süreli bir görüşmem oldu ancak şartlar uygun olursa en kısa sürede evlerinde ziyaret etmek istiyorum. Bu bağış Soma için bir ilktir. Nakil bekleyenler listesinden Soma'dan sağlanan bağış sayesinde 2 kişinin eksildiğini bilmek geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlıyor."