29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Manisa'daki PKK/KCK davası

Manisa'daki PKK/KCK davası - Aralarında eski HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 57'si tutuklu 138 sanığın yargılanmasına başlandı MANİSA (AA) - Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 57'si tutuklu 138 sanığın bulunduğu davaya başlandı.

11.12.2017 - 17:28

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki yer sorunu nedeniyle gruplar halinde yapılan duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" gibi 39 farklı suçtan çeşitli cezalar talep edilen 14 sanığın yargılanması ile başlandı.

Duruşmaya sanık ve avukatları ile HDP Genel Başkan Yardımcıları Osman Baydemir, Saruhan Oluç, Sezai Temelli ve HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Mizgin Irgat katıldı.

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada ölen Hüsamettin Bağcı'nın cenazesine katıldığı ve terör örgütü PKK'nın sözde bayrağını taşıdığı, YPG'nin şehir yapılanmasında faaliyet gösterdiği suçlamasıyla yargılanan H.K, suçlamaları kabul etmediğini belirtti, cenaze günü Ankara'da olduğunu ancak törene katılmadığını iddia etti.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan HDP Genel Başkan Yardımcısı Baydemir, tutuklu sanıkların serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, "Adalet, bir toplumun mayasıdır, adalet bir toplumu oluşturan tüm fertlerin birbirleriyle dayanışma bağının ta kendisidir. Bir toplumda adalet çiğnenmişse maya bozulmuş demektir. Bir arada yaşama zemini ortadan kaldırılmış demektir." diye konuştu.