24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Mardin'de 15 Temmuz şehitleri anısında fidan dikildi

Mardin'de 15 Temmuz şehitleri anısında fidan dikildi - Valilik ve Orman İşletme Müdürlüğünce FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenler anısına 249 fidan toprakla buluşturuldu MARDİN (AA) - Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına fidan dikildi.

12.07.2017 - 14:50

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına Mardin-Nusaybin karayolu Karlıca mevkisinde geçen yıl oluşturulan 15 Temmuz Hatıra Ormanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mardin Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen programda, 15 Temmuz şehitleri anısına 249 fidan dikildi.

Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, sulanan fidanların yanına şehitlerin adının yazılı olduğu künye bırakıldı, dua edildi.

Yaman, burada yaptığı açıklamada, hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğine işaret etti.

Darbe teşebbüsünde şehit düşenler anısına daha önce ilde hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Yaman, "Bugün, her şehit olan canımız için birer ağaç diktik. Bu ormandaki ağaç sayısını, her bir şehidimizin adını vererek artırdık." dedi.

Türk milletinin darbe girişimine karşı gerekli duruşu ve hassasiyeti gösterdiğini anlatan Yaman, "Bu, milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki zafer mücadelesidir. Onda da başarılı olundu." diye konuştu.

Yaman, Türkiye'nin terör örgütleri FETÖ, PKK ve DEAŞ ile mücadelesinin sürdüğünü dile getirdi.

"Allah devletimizi ve milletimizi bu hainliklerden, bu dalaletten, hıyanetten ve zalimliklerden korusun." ifadesini kullanan Yaman, darbe girişiminde gösterdikleri duruş ve terörle mücadeleye verdikleri destekten dolayı Mardinlilere teşekkür etti.

Fidan diken milletvekili Miroğlu da şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.