26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mardin'de çocuklar şehitler için dua etti

Mardin'de çocuklar şehitler için dua etti - Yaz Kur'an kurslarında eğitim alan yaklaşık 3 bin öğrenci, "15 Temmuz Şehitleri Anma Çocuk Özel" programında şehitler için dua etti - Vali Yaman: - "Bu tür hainlikleri, delaletleri ve sapkınlıkları hiçbir zaman kabul etmiyoruz.

14.07.2017 - 16:33
Her zaman vatanının, milletinin yanında olan bir gençlik göreceğiz"

MARDİN (AA) - Mardin'de yaz Kur'an kurslarında eğitim alan yaklaşık 3 bin öğrencinin katılımıyla "15 Temmuz Şehitleri Anma Çocuk Özel" programı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünce, yaz Kur'an kurslarında eğitim alan yaklaşık 3 bin öğrencinin katılımıyla bir düğün salonunda 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla "15 Temmuz Şehitleri Anma Çocuk Özel" programı düzenlendi.

Suriyeli öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Türkçe seslendirdiği meal ile başlayan programda, öğrenciler maket tankın önünde selalar okudu, ilahiler söyledi ve tiyatro gösterisi yaptı.

Programa katılan Vali Mustafa Yaman, İl Müftülüğünün organize ettiği ve yaz Kur'an kursu öğrencilerinin düzenlediği programın umut verici olduğunu söyledi.

Yaman, "Bugünkü programı gördükten sonra milletimin geleceğinden son derece eminim. Bu yavrularımız bizim geleceğimiz. Bu tür hainlikleri, delaletleri ve sapkınlıkları hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Her zaman vatanının, milletinin yanında olan bir gençlik göreceğiz." dedi.

İl Müftüsü İsmail Çiçek ise 15 Temmuz gecesi, kulaklarda sela, dillerde tekbir sesleriyle bir milletin şehit olma arzusuyla sokağa çıktığına şahit olduklarını vurguladı.

En büyük gücü manevi değerlerden aldıklarını belirten Çiçek, "O gece 120 bin din gönüllümüzün milletimizin yanında yer alması, özgürlüğümüzün simgesi olan minarelerimizden sela sesleriyle milletimize seslenmesi önemli. Milletimiz buna cevap verdi. Selaların, 15 Temmuz'un simgesi olduğunu unutmamamız gerekiyor." diye konuştu.

Program sonunda yapılan duaya, çocuklar hep bir ağızdan "Amin" dedi. Öğrencilere 15 Temmuz temalı tişört, şapka ve bayrak hediye edilmesiyle etkinlik sona erdi.