20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Mardin'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"

Mardin'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında Mardin'de 13 ilin vali, il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanlarının katılımıyla "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (1) - ''Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor tehdit ediyor.

12.05.2018 - 12:42
Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada'' - "Onlar istiyorlar ki terör örgütlerin talimat verdikleri adamlar köylere gitsinler, istedikleri gibi herkesi tehdit etsinler. Biz de aval aval bakalım. Öyle bir Türkiye kalmadı, herkes bunu böyle bilsin. Terör örgütüne yaranacağım diye söz söylemeye çalışanlara biz güvenlik olarak gerekli cevabı vermek durumundayız. Vatandaşımızın da kendi hür iradesiyle gerekli kararı verecektir zaten" - "Bizim go¨revimiz, vatandas¸ımızın o¨zgu¨r iradesini sagˆlıklı bir s¸ekilde, herhangi bir aksiligˆe veya gu¨venlik zafiyetine meydan vermeden sandıgˆa yansıtabilecegˆi ortamı temin edebilmektir"

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor, tehdit ediyor. Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada.'' dedi.

Bakan Soylu'nun başkanlığında İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren ile Adıyaman, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli'nin vali, emniyet müdürleri ve il jandarma alay komutanlarının katılımıyla bir otelde "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" düzenlendi.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da gerc¸ekles¸ecek olan Cumhurbas¸kanlıgˆı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin alınacak gu¨venlik o¨nlemlerini görüşmek üzere du¨zenlenen bo¨lge gu¨venlik toplantılarının 6. kez gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mardin'deki otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydeden Soylu, bu huzurun, güvenin ve anlayışın oluşmasına katkı koyan ve ülkenin bölünmez bütünlüğü, birliği, beraberliği, kardeşliği için çaba sarf eden valilere, kaymakamlara, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve bütün güvenlik güçlerine teşekkür etti.

24 Haziran'da yapılacak seçimi terörize etmeye çalışanların ortaya çıkabileceğini ancak bunların engelleneceklerini vurgulayan Bakan Soylu, onun için kendi yapmaları gerekenin 780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresinde huzuru ve güveni temin edebilecek adımları atmak olduğunu bildirdi.

Soylu, ''Tabii bu arada ufak tefek kendini bilmezler de olacak. Buna da gerekli cevabı anında vermeye çalışacağız. Dün maalesef bu terör örgütüne mensup bir siyasi partinin temsilcisi Şırnak Valimizin köylere gitmesini, köylerde bulunmasını aslında eleştirmiyor, tehdit ediyor. Bu Türkiye eskide kaldı, çok eskide kaldı. Terör örgütlerinin diliyle, tavrıyla devlete kafa tutmaya çalışanların ne hale geldiği apaçık ortada." diye konuştu.

"Bu da sizin sorumluluğunuzdadır. Onun için gidilmedik hiçbir yer bırakılmayacak." diyen Soylu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

Çünkü bu memleket bunun acısını çok çekti. Onlar istiyorlar ki terör örgütlerin talimat verdikleri adamlar köylere gitsinler, istedikleri gibi herkesi tehdit etsinler. Bizde aval aval bakalım. Öyle bir Türkiye kalmadı, herkes bunu böyle bilsin. Terör örgütüne yaranacağım diye söz söylemeye çalışanlara biz güvenlik olarak gerekli cevabı vermek durumundayız. Vatandaşımızın da kendi hür iradesiyle gerekli kararı verecektir zaten. Eski Türkiye manzaralarını Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Bitlis'in eski Türkiye manzaralarını ve alışkanlıklarını tekrar yaşatmak isteyen maalesef bu tip aklı evveller hep olacaktır.''

- "Her zamankinden daha agˆır bir sorumluluk bizi beklemektedir"

Gec¸en yıl 16 Nisan referandumu dolayısıyla gerc¸ekles¸tirdikleri sec¸im gu¨venligˆi bo¨lge toplantılarını bu yıl da 24 Haziran sec¸imleri için tekrar ettiklerini bildiren Soylu, toplantıda Adıyaman, Batman, Bingo¨l, Bitlis, Diyarbakır, Elazıgˆ, Malatya, Mardin, Siirt, S¸anlıurfa, S¸ırnak, Mus¸ ve Tunceli'de go¨revli arkadas¸larıyla bir arada olduklarını kaydetti.

"Elbetteki bu¨tu¨n arkadas¸larım, kendi go¨rev su¨releri dahilinde bas¸ka sec¸imlerde de sorumluluk u¨stlenmis¸tir. Ancak bildigˆiniz gibi 24 Haziran sec¸imlerinin mahiyeti, biraz daha farklı. Bu sec¸im, 16 Nisan 2017'deki referandumda kararlas¸tırılan yeni hu¨ku¨met sistemin ilk sec¸imi olacak. Dolayısıyla da mevzuat itibarıyla birtakım yenilikler söz konusu. Ayrıca yas¸anan gelis¸melerden, yapılan ac¸ıklamalardan anlıyoruz ki du¨nyanın hemen her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edilen bir sec¸im, dolayısıyla her zamankinden daha agˆır bir sorumluluk bizi beklemektedir." diyen Soylu, her zamankinden daha bu¨yu¨k bir dikkat, hep birlikte daha bir o¨zen go¨stermek durumunda olduklarını vurguladı.

Bakanlık olarak pozisyonlarının ac¸ık ve net olduğunu anlatan İçişleri Bakan Soylu, "Sec¸im halkın sec¸imidir. İs¸in siyasi anlamı, sonuc¸ları, bakanlık olarak bizim go¨rev ve ilgi alanımızın dıs¸ındadır. Bizim go¨revimiz, vatandas¸ımızın o¨zgu¨r iradesini sagˆlıklı bir s¸ekilde, herhangi bir aksiligˆe veya gu¨venlik zafiyetine meydan vermeden sandıgˆa yansıtabilecegˆi ortamı temin edebilmektir. Bu itibarla, bilgimiz ve tecru¨bemiz ne seviyede olursa olsun, tedbiri elden bırakmamamız gerektiği du¨s¸u¨ncesiyle bu toplantıları du¨zenlemis¸ bulunuyoruz." diye konuştu.

- ''Esas olan o¨zgu¨rlu¨gˆu¨ temin edebilmektir''

Bakanlık olarak sec¸im gu¨venligˆini u¨c¸ noktada ele aldıklarını ifade eden Soylu, şunları söyledi:

''Birincisi kampanya ve propaganda do¨neminin gu¨venligˆi, ikinci kısım da sec¸im gu¨nu¨ oy verme gu¨venligˆi ve u¨c¸u¨ncu¨ kısım da sec¸im gu¨nu¨ aks¸amı oy sayımının gu¨venligˆi. Sonuc¸ların, listelerin, bu¨tu¨n evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sagˆlıklı ve sec¸im hukukuna uygun bir s¸ekilde iletilmesidir. kampanya do¨nemi tedbirlerimiz, miting alanları, toplanma alanları, stant c¸alıs¸maları, bros¸u¨r dagˆıtımı ve bu sec¸imin ramazana denk gelmesiyle iftar programlarını kapsayacaktır. Ayrıca dijital ortamdaki gu¨venligˆi de tesis etmek maksadıyla o¨zellikle sosyal medyada tero¨r o¨rgu¨tu¨ propagandası veya bas¸ka tu¨rlu¨ provakasyonların ortaya getirilmesini ve dijital sec¸im c¸alıs¸malarını engellemeye yo¨nelik siber suc¸ların takibini yapmak maksadıyla, ilgili birimlerimiz go¨revleri bas¸ındadır. Elbetteki burada dikkat edecegˆimiz en o¨nemli konu, gu¨venligˆi bahane edip ifade o¨zgu¨rlu¨gˆu¨nu¨n o¨nu¨ne gec¸memektir. Hayatımızın genel gidis¸atını yo¨netme yetkisini, ne kadar vergi verecegˆimizi, nasıl bir kanun anlayıs¸ıyla yas¸ayacagˆımızı belirleyecek kis¸ileri sec¸iyoruz. Bu o¨nemli bir karardır. Esas olan o¨zgu¨rlu¨gˆu¨ temin edebilmektir. ''

Erken bir seçim olması nedeniyle seçim kampanya döneminin çok kısa süreceğini kaydeden Soylu, yaklaşık 25 günlük bir süreçte bütün siyasi partilere kendilerini ifade etme alanı bırakma, huzur ve güveni temin etmenin görevleri olduğunu aktardı.

(Sürecek)