29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Mardinliler Trabzon'da "Bulgur Festivali" düzenleyecek

Mardinliler Trabzon'da "Bulgur Festivali" düzenleyecek - Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın: "Mardin Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında 24 Ekim'de Trabzon'da organize edilecek Bulgur Festivali'ne herkesi davet ediyoruz"TRABZON (AA) - Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Mardin Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında herkesi, 24 Ekim'de Trabzon'da organize edilecek "Bulgur Festivali"ne davet etti.

5.09.2018 - 13:38

Aydın, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Genç, belediye olarak geçen yıl İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde kardeşlik bağlarının güçlenmesi amacıyla yürütülen "Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Hamsi Festivali" düzenlediklerini anımsattı.

Festivale yaklaşık 30 bin kişinin katıldığına dikkati çeken Ahmet Metin Genç, şöyle devam etti:

"Festivaller, bölgeler arasında önemli bir kültür alışverişi işlevi görmektedir. Geçen yıl Mardin Kızıltepe'de düzenlediğimiz Hamsi Festivali'nde muhteşem bir atmosfer oluştu. Bir tarafta horon, diğer tarafta halay ile ortak sevdamızın Türkiye olduğunu herkese gösterdik. Kızıltepe meydanında örnek bir dostluk ve kardeşlik ortamı oluştu. Bunun mukabilinde de Mardinli kardeşlerimiz Trabzon'da 'Bulgur Festivali' yapacak. Çok güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum ve Trabzon’da gerçekleşecek festivale bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum."

Trabzon'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren İbrahim Aydın ise Trabzon ve Mardin arasında kurulan kardeşlik köprüsünün daha da kuvvetlenmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Aydın, geçen yıl gerçekleştirilen Hamsi Festivali'nin bölgede en çok ses getiren organizasyonlardan biri olduğunun ve çok beğenildiğinin altını çizdi.

Genç'e projeye sağladığı katkı dolayısıyla teşekkür eden İbrahim Aydın, "Mardin Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında 24 Ekim'de, Trabzon'da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı'nda organize edilecek Bulgur Festivali'ne herkesi davet ediyoruz." dedi.