29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Marmaris'te eğlence merkezleri denetlendi

Marmaris'te eğlence merkezleri denetlendi - Bar ve diskolarda alkol denetimi yapıldı, akıllı telefon uygulamasıyla içkilerin bandrolleri ve faturaları kontrol edildiMUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerini sıklaştıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, otel, apart ve restoranlar ile bar ve diskolarda denetimlerini sıklaştırdı.

22.06.2017 - 23:54

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Emniyet müdürlükleri ekipleri, Tepe Mahallesi'nde bulunan "Barlar Sokağı"ndaki bar ve diskolarda alkol denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde TAPDK'nın akıllı telefon uygulamasıyla alkol şişelerinin barkodları okutularak yasal olup olmadıkları kontrol edildi.

İşletmelerin depoları, buzdolapları, açık ve kapalı içki şişeleri denetlendi. Ekipler zaman zaman şişeleri açarak kokularını dahi kontrol etti.

Birçok işletmenin kurallara uyduğu, içki şişelerinin yasal yollarla temin edildiği görüldü.

Marmaris Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetleme çalışmalarına yaz başından beri sıkı bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

Ekiplerin gıda ve alkol denetlemesi yaptığını belirten Kaya, "Marmaris sürekli denetlenen, denetlemede taviz vermeyen bir yer. Böylelikle haksız rekabete karşı da olmaya çalışıyoruz. Denetimlerde ve haksız rekabette taviz vermeyeceğiz." dedi.

- "İnsanlarımız güvenli tatil yapsın diye çalışıyoruz"

Kaya, gündüz otel, apart ve restoranlarda, akşam da alkol tüketilen bar ve diskolarda denetim yaptıklarına dikkati çekerken, denetimlerin sadece bayrama özel olmadığını, bayramda sadece denetimleri sıklaştırdıklarını dile getirdi.

Yaz boyunca denetimler kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"Bizim sorumluluğumuzda 2 bin işletme var. Turizm için güvenli bir yer olması için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle bayramda buraya gelecek olanlara daha güvenli bir işletme modeli ortaya koymak için çalışmaya devam ediyoruz. İnsanlarımız güvenli tatil yapsın diye çalışıyoruz."