28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

MEB'den 5. sınıf Zazaca ders kitabına onay

MEB'den 5.

10.10.2017 - 15:39
sınıf Zazaca ders kitabına onay

- Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan Zazaca 5. sınıf ders kitabı MEB tarafından onaylandı - İl Milli Eğitim Müdürü Engin: - "MEB'e bağlı okulların ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. sınıf dersleri için hazırlanacak kitaplardan 5. sınıf tamamlandı, 6. sınıf ise bitme aşamasına geldi"

BİNGÖL (AA) - Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan Zazaca 5. sınıf ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) onaylandı.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zazaca ders kitabı için Bingöl Üniversitesinden 4 öğretim görevlisi, kurumlarından 4 öğretmenin katılımıyla oluşturulan komisyonca başlatılan çalışmalar kapsamında Zazaca 5. sınıf ders kitabının tamamlandığını ve kitabın MEB tarafından onaylandığını söyledi.

Ders kitabının baskının ardından okullara gönderileceğini kaydeden Engin, kitapların hazırlanması için belirlenen takvimin doğru işlendiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"MEB'e bağlı okulların ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. sınıf dersleri için kitaplar bu yılın nisan ayında hazırlanmaya başlandı. MEB'e bağlı okulların ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. sınıf dersleri için hazırlanacak kitaplardan 5. sınıf tamamlandı, 6. sınıf ise bitme aşamasına geldi."

Engin, 2017 yılı sonu itibariyle 5. ve 6. sınıf Zazaca ders kitabının tamamlanmış olacağını dile getirerek, "7. sınıf önümüzdeki yıl şubat ayında, 8. sınıf ders kitabı da haziran ayında tamamlayıp Bakanlığa sunacağız." diye konuştu.