29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Mehmetçik üşümesin" diye çorap ve eldiven örüyorlar

"Mehmetçik üşümesin" diye çorap ve eldiven örüyorlar - Muş'un Hasköy ilçesinde bir araya gelen anneler, TSK'nın yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"nda görev yapan askerlere çorap ve eldiven örmeye başladıMUŞ (AA) - Muş'un Hasköy ilçesinde kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"nda görev yapan Mehmetçik'e çorap ve eldiven örmek için bir araya geldi.

29.01.2018 - 13:04

Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik yürütülen harekatta görev alan askerlere destek olmak için Sunay Mahallesi'nde toplanan ev hanımları, Mehmetçik için dua etti.

"Mehmetçik üşümesin" diyerek eldiven ve çorap ören anneler, ele emeği ve göz nuruyla yaptıkları ürünleri askerlere göndereceklerini söyledi.

- "Analar her zaman evlatlarını korur"

Askerler için örgü ören annelerden Solmaz Erdoğan, Mehmetçik'in soğukta üşümemesi için hazırlık yaptıklarını belirterek, "Askerimize destek olmak amacıyla el emeği göz nuru dökerek işlediğimiz hediyeleri göndereceğiz. Askerimizin ne yemeğe, ne de kendisini sıcak tutacak eşyaya ihtiyacı var ama biz analar, evlatlarını kaç yaşına gelirse gelsin hep düşünür, korur ve kollarız." dedi.

İçlerinden geldiği için Mehmetçik'e eldiven ve çorap ördüklerini ifade eden Gülsen Karayel de "Rabbim yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın. Orada hava soğuk, kar ve kıştır. Biz de onlara çorap örüyoruz, içimizden öyle geliyor. Allah Türkiye'mizi korusun. Rabbim Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, ona uzun ömür, sağlık versin. Biz onun arkasındayız, onu destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

8 çocuk annesi Emine Parıldak da gerekirse çocuklarını yeniden seve seve askere göndereceğini söyledi.

Mahalle Muhtarı Vasıf Parıldak, kadınların kendi aralarında toplanarak Afrin'deki harekata katılan Mehmetçik'i sıcak tutacak kıyafetler örmeye başladığını anlattı.

Devletin askerlerin her ihtiyacını karşıladığını bilmelerine rağmen yanlarında olduklarını göstermek istediklerini aktaran Parıldak, şöyle konuştu:

"Annelerimiz, bacılarımız sürekli dua ederek örgü örüyor. Bunları İlçe Jandarma Komutanlığına teslim ederek askerlerimize göndereceğiz. Allah askerlerimize yardım etsin. Orada PYD, PKK ve DEAŞ'la vatanımız, milletimiz için savaşıyorlar."