29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Mehmetçik'e yardım eden iş adamlarına ödül

Mehmetçik'e yardım eden iş adamlarına ödül - Iğdır'da, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla Mehmetçik'e bağışta bulunan iki iş adamına, Türk Silahlı Kuvvetlendirme Vakfı Altın Madalya ve Beratı takdim edildi IĞDIR (AA) - Iğdır'da, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla Mehmetçik'e bağışta bulunan iş adamları Kemal Çağlar ile Turgut Bindik'e Altın Madalya ve Beratı verildi.

8.02.2018 - 13:55

Iğdır Valisi Valisi Enver Ünlü, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Melih Ekici ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışta bulunan iş adamı Kemal Çağlar ve ortağı Turgut Bindik'i kent merkezindeki Küçük Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinde ziyaret etti.

Çağlar ve Bindik ile bir süre sohbet eden Ünlü, ardından iş adamlarına, Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yaptıkları 12 bin liralık yardım dolayısıyla vakıftan gönderilen Altın Madalya ve Beratı'nı takdim etti.

Ünlü burada yaptığı konuşmada, "İş adamlarımız Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek istediklerini bana iletince ben de Hatay Valisi Erdal Ata ile görüştüm. Vali Ata 'Devletimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bütün ihtiyaçlarını karşılıyor' deyip bizi Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yönlendirdi. Bu vesileyle iş adamlarımız vakfa bağışta bulundu. Vakıf da vatansever iş adamlarımıza takdim edilmek üzere bu madalya ve beratı gönderdi." dedi.

Valilik olarak iş adamlarını tebrik ettiklerini dile getiren Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"Bu hayra vesile olmaktan gurur duyuyoruz. Devletimiz, TSK'nin bütün eksiklerini maddi anlamda tamamlıyor ama manevi destek, dua ve anlamlı katkı Mehmetçiklerimize ayrıca moral motivasyon sağlıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nı yöneten, sevk ve idare eden komutanlarımız başta olmaz üzere Mehmetçik'e başarılar diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

İş adamı Çağlar da "Vatan var olursa biz de varız, askerimiz ve devletimiz ayakta olursa biz de ayakta oluruz, askerimizin ayağına bir taş değerse bizim de ayağımıza değmiş gibi hissediyoruz. Yaşım geçtiği için askerlik yapma durumum yok ama maddi anlamda destek vermek istedik. Bu katkının Türkiye geneline yayılması temennisiyle böyle girişimde bulunduk. Allah Mehmetçiğimize zeval vermesin, Türk ordusunu korusun." diye konuştu.