16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, Hatay'da

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, Hatay'da HATAY (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Hatay'ın İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen "15 Temmuz'un Nöbetçisi, 16 Nisan'ın Evetçisiyiz" programına katıldı.

25.02.2017 - 23:58

Esen, Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen programında yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık'ta Türkiye üzerinde yapılan yargı operasyonunun birlik ve beraberlik içinde bertaraf edildiğini söyledi.

Düşmanların durmayıp, yeni hilelerle Türkiye'nin üzerine geldiğini belirten Esen, ''15 Temmuz gecesinde bağımsızlığımız için hep beraber tankların önünde durduk. İyiler, yerliler tarihin en büyük direncini gösterdi ve sabaha kadar direndik. Şimdi yeni bir söz söylemek için tekrar toplanıyoruz. 81 ilde 'evet' kampanyalarını başlattık.'' ifadelerini kullandı.

Esen, şunları kaydetti:

''Biz inancımız gereği kardeşinin derdiyle dertlenen bir ümmetin mensuplarıyız. Suriye'de milyonlarca insan katledildi ve yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalanlar oldu. Savaşlar bir o kadar da arkasında yetim çocuklar bıraktı. Neymiş efendim 'Suriye'de ne işimiz varmış', 'Suriye bataklıkmış.' Türkiye iç istikrara sahip bir ülke olmasaydı, güçlü bir hükümet tarafından yönetilmiyor olsaydı, Türkiye'de neler olurdu bir düşünün."