18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Merkeze uzakta yaşayan kadınlara ilk yardım eğitimi

Merkeze uzakta yaşayan kadınlara ilk yardım eğitimi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından merkeze uzak ilçelerdeki mahallelerde yaşayan kadınlara ilk yardım eğitimi veriliyorTEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından merkeze uzak ilçelerdeki mahallelerde yaşayan 1500 kadına ilk yardım eğitimi verildi.

1.08.2018 - 15:15

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, ilk yardım kursu kapsamında bugüne kadar 13 mahallede yaklaşık bin 500 kadına ulaştı.

İnecik Mahallesi'nde yaklaşık 70 kadına, Psikolog Dr. Pervin Tunç, tarafından ilk yardımın önemi, kaza anında yapılacaklar hakkında bilgi verildi. Daha sonra kadınlar, bu bilgileri cansız manken üzerinde pratik olarak uyguladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında 18 mahallede yaklaşık 2 bin kadına ilk yardım eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Albayrak, yaşanabilecek kazalarda kadınların duruma müdahale edebilmesi için eğitimlerin yaygınlaşarak devam edeceğini ifade ederek, "Köyden mahalleye dönen büyük yerlerde bayanlara ilk yardım eğitimi veriyoruz. Bugün İnecik ile birlikte 13. mahallemizde eğitimlerimiz tamamlandı. Katılımın yüksek olması bizleri mutlu etti. İlk yardım olayı hepimizin başına gelen şeyler. Her an her yerde karşılaşacağımız kazalarda ilk yardım hayatı önem taşıyor. Bütün kadınlarımızın bu eğitimlerden faydalanmasını istiyoruz." dedi.

İnecik Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Mediha Işık da eğitimlerin kadınlar için çok faydalı olduğunu belirterek, "Başkanımıza doktorları buraya göndererek bize eğitim vermesini sağladığı için teşekkür ediyorum. Mahallemizde kazalar yaşanıyor, bazen bizim de başımıza bir şeyler geliyor. Bu durumda ne yapabileceğimizi öğrenmek lazım. Bugün kalp krizinde, kazalarda ve zehirlenmelerde neler yapacağımızı öğrendik." ifadelerini kullandı.