19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mersin'de kadroya geçen işçilerin maaşlarına zam

Mersin'de kadroya geçen işçilerin maaşlarına zam - KHK kapsamında görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesinde kadroya geçen işçilerin maaşlarına zam yapılıp özlük hakları iyileştirdi - Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk: - "İşçilerimize, iş güvenceleri, özlük hakları ve ekonomik refahları için belediyemiz bütçe dengesini de bozmadan, elimizden gelen en iyi katkıyı sunmaya çalıştık"MERSİN (AA) - Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi, taşeron olarak çalışırken gerçekleştirilen düzenleme ile kadroya geçen 587 işçinin maaşlarına zam yaparken, özlük haklarında da iyileştirmelere gitti.

16.05.2018 - 16:05

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, taşeron şirketler bünyesinde çalışırken, düzenlemeyle Akdeniz Belediyesi Personel Limited Şirketine geçişleri yapılan 587 personel için çalışma yapıldı.

Çalışmada, işçilerin maaşlarına 2018 yılını kapsayan yüzde 8'lik zam yapılırken, nisan ve ekim aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda 10 günlük ücretleri tutarında ikramiye ödenmesine karar verildi.

İşçilere ayrıca, 3 çocukla sınırlı olmak üzere her bir çocuk için her ay 25 lira çocuk yardımı, her ay 30 lira da yakacak yardımı ödenecek.

- Bayram ikramiyesi de verilecek

İşçilere öğrenim gören her bir çocuk için de belge ibraz etme şartıyla yılda bir kez eğitim derecesine göre 100 ile 140 lira ödeme yapılacak.

Çalışanlara Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 75 lira bayram harçlığı verilecek, yeni evlenen işçiler de 140 lira evlilik yardımı alacak.

Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, işçilerin maaşlarında ve özlük haklarında yapılan iyileştirmelere dikkati çekerek, "Taşeron sistemin kaldırılmasıyla belediyemiz bünyesine katılan işçilerimize, iş güvenceleri, özlük hakları ve ekonomik refahları için belediyemiz bütçe dengesini de bozmadan, elimizden gelen en iyi katkıyı sunmaya çalıştık. Yıllarca taşeronda çalışan işçilerimizin ikramiyesi yoktu. Yaptığımız düzenlemeyle birlikte işçilerimiz ikramiye de almaya hak kazanmış oldu. Kadroya geçen işçilerimizi kutluyor, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.