20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Mersin'de şehit ailesinin evi yenilendi

Mersin'de şehit ailesinin evi yenilendi - Ağrı'da geçen yıl teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Doğan'ın Mezitli ilçesindeki ailesinin evi, belediye tarafından baştan aşağı yenilendiMERSİN (AA) - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında geçen yıl güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İsmail Hakkı Doğan'ın Mersin'deki ailesinin evi, belediye ekiplerince tadilattan geçirildi.

14.03.2018 - 18:19

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Doğan'ın annesi Emine Doğan'ın oturduğu merkez Mezitli ilçesine bağlı Doğulu Mahallesi'ndeki ev için yenileme çalışması başlatıldı.

Ailenin istekleri doğrultusunda eve yeni mutfak, tuvalet ve banyo yapılırken, evin çatısı da yükseltildi.

Asma tavan yapılarak, elektrik, su tesisatları, kapı ve pencereleri yenilenen konutun tabanına da seramik zemin malzemesi döşendi.

Evin tadilatı sırasında ailenin barınabilmesi ve inşaattan olumsuz etkilenmemesi için bahçede tam teşekküllü bir sahra çadırı da kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şunları kaydetti:

"Şehidimiz İsmail Hakkı Doğan'ın bize emanetleri olan ailesini en iyi şartlarda yaşatabilmek en önemli hedefimizdir. Maalesef yaşadıkları toprak damlı evin fiziki şartları çok kötü durumdaydı. Kendileriyle görüşerek istekleri doğrultusunda bir dizi eklemeler ve tadilatlar gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte bir takım eşyalarını da yenileyeceğiz. Ülkemiz için canını feda eden İsmail Hakkı Doğan kardeşimizin acısını bir nebze olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize."

İsmail Hakkı Doğan, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi kırsalında 15 Kasım 2017'de düzenlenen operasyonda teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olmuştu.