28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Meslekten ihraç edilen eski savcı FETÖ'den gözaltına alındı

Meslekten ihraç edilen eski savcı FETÖ'den gözaltına alındı KIRŞEHİR (AA) - Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski cumhuriyet savcısı, Kırşehir Adliyesi'nde gözaltına alındı.

6.10.2017 - 14:55

HSK kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırşehir Adliyesi'nde görevli eski cumhuriyet savcısı Birol I. hakkındaki yakalama kararını Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Başsavcılığın talimatıyla Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adliyeye gelerek eski savcı Birol I'yı gözaltına aldı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen eski savcı Birol I, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

HSK, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3. maddesinin 1. fıkrası kapsamında FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatları olduğu sabit görülen 39 hakim ve cumhuriyet savcısını meslekten ihraç etmişti.