25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Metal teknolojileri bölümünün kadın öğretmeni

Metal teknolojileri bölümünün kadın öğretmeni - Muş'ta lisede metal teknolojileri bölümü öğretmenliği yapan Buket Uluca, sınıfta ders anlatmanın yanı sıra atölyede öğrencilerine kaynak ve çeşitli demir makinelerinin nasıl kullanılacağını öğretiyor - Uluca: - "Siz işinizi yaptıktan sonra zamanla herkes bu duruma alışıyor.

6.10.2017 - 11:39
Bu işi yaparken genelde zorlanmıyorum" - Okul Müdürü Erlig: - "Öğretmenimiz kendi alanında severek başarıyla çalışıyor. Onunla çalışmaktan çok mutluyuz"

MUŞ (AA) - YAHYA SEZGİN - Muş'ta lisede metal teknolojileri bölümü öğretmenliği yapan Buket Uluca, öğrencilerine sınıfta teorik ders verdikten sonra atölyede kaynak ve demir makinelerinin kullanımını uygulamalı anlatıyor.

Muş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine geçen yıl atanan Uluca, öğrencilerine sınıfta ders anlattıktan sonra atölyede kaynak, şerit demir kesme, CNC plazma gibi makinelerin nasıl kullanılacağını öğretiyor.

Uluca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin ve erkek meslektaşlarının ilk kez atölyede elinde kaynak makinesi olan bir kadın gördüğünde şaşırdığını söyledi.

Mesleğe ilk başladığı yer olan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de benzer tepkilerle karşılaştığını anlatan Uluca, öğrencilerin ilk sorusunun "Hocam kaynak yapabiliyor musunuz?" olduğunu dile getirdi.

Uluca, "Siz işinizi yaptıktan sonra zamanla herkes bu duruma alışıyor. Kaynak ve demir makinelerini öğrencilerime özenle öğretip meslek sahibi olmalarını istiyorum. Bu işi yaparken genelde zorlanmıyorum. Ama zorlandığım zamanlarda da çalışma arkadaşlarım ve öğrenciler yardım ettiği için sıkıntı yaşamıyorum." diye konuştu.

- "Onunla çalışmaktan çok mutluyuz"

Okul Müdürü Ekrem Erlig ise Uluca'nın okula tayini çıktığında akıllarına hemen "Bir kadın öğretmen metal bölümünde görev yapabilir mi?" sorusunun geldiğini belirtti.

"Ama gördük ki öğretmenimiz kendi alanında severek başarıyla çalışıyor. Onunla çalışmaktan çok mutluyuz." ifadelerini kullanan Erlig, Uluca'nın öğrencileri üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu kaydetti.

Öğrencilerden Mahir Şahin ise kadın öğretmenlerini atölyede ilk gördüklerinde şaşkınlık yaşadıklarını anlatarak, "Ama bu şaşkınlığımız bir süre sonra sona erdi. Öğretmenimiz derslerde gereğinden fazlasını bile yapıyor. Bize her konuda yardımcı oluyor. Meslek sahibi olabilmemiz için çok çabalıyor. Sadece atölyede değil sınıftaki derslerde de çok başarılı." dedi.