18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Mevsimlik tarım işçilerine eğitim verilecek

Mevsimlik tarım işçilerine eğitim verilecek - Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Çiftçiler Birliği arasında, mevsimlik tarım işçilerine hasat, budama, çapalama ve sulama konularında eğitim verilmesi amacıyla protokol imzalandı ADANA (AA) - Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Çiftçiler Birliğinin iş birliğinde hayata geçirilecek çalışma kapsamında, mevsimlik tarım işçilerine hasat, budama, çapalama ve sulama konularında eğitim verilecek.

13.02.2019 - 15:28

Adana Çiftçiler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ile birlik başkanı Mutlu Doğru, mevsimlik tarım işçilerine verilmesi planlanan eğitimin protokolünü imzalamak için Adana Çiftçiler Birliğinde bir araya geldi.

Tekin ve Doğru, bölgede çalışan 300 mevsimlik tarım işçisine hasat, budama, çapalama ve sulama konularında eğitim verilmesinin planlandığı protokolü imzaladı.

Projeyle verilecek eğitimlerle işçilerin mesleki yeterlilik düzeylerinin artırılması, ürün, iş gücü ve zaman kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ayrıca tarım arazilerinde su kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması hedefleniyor.

Hem üreticiye hem de milli ekonomiye katkı sağlaması planlanan projenin eğitim etabı 6 ay sürecek ve proje 12 ayda tamamlanacak.

Proje kapsamında, ilçelerden Karataş'ta 2, Yüreğir ve Seyhan'da 3'er olmak üzere toplam 8 merkezde 300 tarım işçisine eğitim verilecek.

Muhabir : İbrahim Erikan
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş