23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

MHP'nin Erzurum mitingi

MHP'nin Erzurum mitingi - MHP Genel Başkanı Bahçeli (1): - "Rusya'ya bakınız, YPG-PYD ile nasıl bir ilişki ve ittifak içinde olduğunu görünüz.

26.03.2017 - 16:15
Rusya tarihi emellerini alttan alta sürdürmektedir. Müslüman, Türk milletine ne kadar düşman odak varsa Rusya'yla ortak cephededir. Mehmetçik katillerini Rusya kucaklarken, ABD silahlandırıp beslemektedir" - "Bizim, zalimlerin karşısında saf saf dizilip etten duvar örmemiz şarttır. Artık bekamız risk altındadır. Yüreklerimiz toplu vurmalıdır. Bunu görmek, bu tehdidi bilmek lazımdır. Güvenliğimiz yoğunlaşan tehditlerin doğrudan hedefindedir" - "Milletimiz çok yönlü saldırıların hedefindeyken iktidar-muhalefet boğuşmasına tahammül edemeyiz, doğru göremeyiz. 15 Temmuz FETÖ ihanetinin perde arkası belli olmuşken aleni bir işgal teşebbüsüyle karşı karşıyayken dost görünümlü ülkelerin buna inanmaması, iknada direnmesi olacak şey değildir" - "Pensilvanyalı hain kimin, hangi kapalı devre çalışan istihbarat örgütlerinin tetikçisidir? 15 Temmuz ihanetinin faili bal gibi FETÖ'dür. Katil bellidir, cani ortadadır, Türk milleti bu şerefsizleri asla affetmeyecektir"

ERZURUM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya ve ABD'ye tepki göstererek, "Bizim, zalimlerin karşısında saf saf dizilip etten duvar örmemiz şarttır. Artık bekamız risk altındadır. Yüreklerimiz toplu vurmalıdır. Bunu görmek, bu tehdidi bilmek lazımdır. Güvenliğimiz yoğunlaşan tehditlerin doğrudan hedefindedir." dedi.

Bahçeli, Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylaması kapsamında Erzurum'da bulunmaktan son derece mutlu ve umutlu olduğunu belirtti.

Erzurum'un vatan, bağımsızlık ve kahramanlık demek olduğunu, "dadaşlar"ın geçmişten bugüne hiçbir sorumluluğu göz ardı etmediğini vurgulayarak, kentin, Erzurum Kongresi'nde sergilenen azim ve kararlılığa her zaman sahip çıktığını söyledi.

Türkiye'nin kurtuluşu için yeni bir seferberlik ve mücadele ruhunun tecelli etmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Kötü giden talihe 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Türkiye, şu anda çok vahşi tehdit kuşağındadır. Türkiye'yi hedef alan mihraklar kuyumuzu kazmak için sıradadır. Hançeri saplamak için kuyruktadır. Emin olunuz, başımızı kaldırıp etrafa bakarsak hainleri göreceğiz. Sesimizi yükseltip tepkimizi gösterirsek kaçtıklarını izleyeceğiz. İrademizi ifşa edip direnişimizi güçlendirirsek, Türkiye düşmanlarının pıstıklarına, sindiklerine muhakkak tanık olacağız. Dün Ermeni çeteleri ne yaptıysa, bugün terör örgütleri ve arkasında duran emperyal acımasızlık aynısını yapmaktadır. Dün Erzurum'a işgal ve esareti dayatanlar bugün yeniden hazırlık içindedir. Rusya'ya bakınız, YPG-PYD ile nasıl bir ilişki ve ittifak içinde olduğunu görünüz. Rusya tarihi emellerini alttan alta sürdürmektedir. Müslüman, Türk milletine ne kadar düşman odak varsa Rusya'yla ortak cephededir. Mehmetçik katillerini Rusya kucaklarken, ABD silahlandırıp beslemektedir. Bu nasıl bir kumpas, nasıl bir tezgahtır?"

Bahçeli, Rusya'ya tepkisini sürdürerek, "Rusya bir yanda dostluk mesajları verirken, diğer yanda meyve-sebze ambargosunu kaldırmaktan kaçınmakta, PKK-PYD-YPG'yle aynı hizada durmaktadır. Peki, Putin yönetimi kimi kandırmaktadır? Moskova Türkiye'yi ne zannetmektedir? Yoksa 93 Harbinin milli hafızalardan çıktığı mı sanılmaktadır? Maalesef Rusya Afrin'e zırhlı araçlarla asker konuşlandırmakta, üs kurmaktadır. Moskova'da kanlı terör örgütlerinin ofisleri açılmaktadır. Halep katilleri aynı karededir. Türkmen katilleri aynı kümededir. Türkmen Dağı'nda kan dökenler aynı siperdedir."

- "Türkiye çok çetin ve tehlikeli süreçten geçiyor"

Bahçeli, geçmişte Ermeni çetelerini destekleyenlerin, Erzurum'un kanına girenlerin bugün yine faaliyet halinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin çok çetin, çok tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Devletin milletiyle bir ve beraber olması gerektiğini anlatan Bahçeli, "Bizim, zalimlerin karşısında saf saf dizilip etten duvar örmemiz şarttır. Artık bekamız risk altındadır. Yüreklerimiz toplu vurmalıdır. Bunu görmek, bu tehdidi bilmek lazımdır. Güvenliğimiz yoğunlaşan tehditlerin doğrudan hedefindedir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin, miting alanını dolduran vatandaşlara halk oylamasını anımsatarak, "Türkiye'ye, bayrağa vatana sahip çıkacak mısınız? Millet, devlet ve Türkiye için 'evet' mi? şeklindeki sorusu üzerine meydandaki kalabalık, bayrakları sallayarak Rabia ve bozkurt işaretleriyle "evet" cevabı verdi.

- "Önce 'ülkem' sonra 'partim' iradesini gösteriyoruz"

"Evet"lerin gelecek için umut verdiğini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapmamız gereken çok şey var. Bilinsin ki siyasi kaygı ve çıkar kavgalarıyla mesafe almak bundan sonra ihtimal dışıdır. Önce 'ülkem' diyoruz. Önce 'milletim' diyoruz. Sonra 'partim' ve 'ben' iradesini gösteriyoruz. Zaman birlikte hareket zamanıdır. Zaman ortak paydada buluşma, kardeşçe ve cesaretle mücadele zamanıdır. Beka meseleleri ağırlaşmışken günü birlik davranamayız. Milletimiz çok yönlü saldırıların hedefindeyken iktidar-muhalefet boğuşmasına tahammül edemeyiz, doğru göremeyiz. 15 Temmuz FETÖ ihanetinin perde arkası belli olmuşken aleni bir işgal teşebbüsüyle karşı karşıyayken dost görünümlü ülkelerin buna inanmaması, iknada direnmesi olacak şey değildir."

Türkiye karşıtı ülkeler kervanına en son İngiltere'nin katıldığına işaret eden Bahçeli, 15 Temmuz'da bombaların Londra'ya değil Ankara'ya atıldığını dile getirdi.

- "Rusya, Suriye'nin kuzeyinde PYD-YPG'nin muhafızlığına soyunmuştur"

Bahçeli, Türkiye hazımsızı çevrelerin kasti ve yanlı davrandığını, 15 Temmuz'u bulandırmaya gayret ettiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

"15 Temmuz'u bulandırmak yanlıştır, adaletsizliktir, utanmazlığın ta kendisidir. FETÖ kollanırken, kanlı ve karanlık terör ortakları da Batı'dan destek almaktadır. PKK-PYD-YPG'ye müttefik olduğumuz ülkeler açıkça yardım ve yataklık yapmaktadır. Kahredici bu tablonun kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. Menbiç'ten PYD-YPG arındırılacaktı, müstevliler öyle diyordu; ama bilakis iyice silahlanarak yerleşmiştir. Sorumlu ve suçlu ise en başta ABD ve Rusya'dır. Rusya, Suriye'nin kuzeyinde PYD-YPG'nin muhafızlığına soyunmuştur. ABD, Rakka'nın çevresine YPG'li teröristleri taşıyarak Türkiye'yi dışlamıştır. Her alanda yalnızlık ve kutuplaşma kaderimiz haline gelmiştir. Alman istihbarat başkanı FETÖ konusunda "ikna olmadık" zırvasını dillendirmektedir. ABD istihbaratı da aynı görüştedir. 15 Temmuz'u FETÖ'nün yapmadığı konusunda ABD ve Avrupa'nın bu kadar çabası ve açıklaması niyedir, neye hizmettir? Bu çarpıtma ve telaşın altında ne vardır?"

Bahçeli, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e de tepki göstererek, "Pensilvanyalı hain kimin, hangi kapalı devre çalışan istihbarat örgütlerinin tetikçisidir? 15 Temmuz ihanetinin faili bal gibi FETÖ'dür. Katil bellidir, cani ortadadır, Türk milleti bu şerefsizleri asla affetmeyecektir. Gerçekleri inkar edenler ise FETÖ'ye bu görevi veren, teröristlerini gizlemek ve istila emrini teröristlere bildirmekten utanmayanlardır. Erzurum, Pensilvanyalı terörist başını iyi bilmektedir. Emellerini, oyunlarını, istismar ve ihanetlerini hafızasında taşımaktadır. ABD inanmıyormuş, Almanya ikna olmuyormuş, İngiltere delilleri yeterli bulmuyormuş, Norveç ve İsviçre FETÖ'cülere kucak açıyormuş; hiç mühim değildir."

- "Türk milleti 15 Temmuz'da suçluları kepaze etti"

Türk milletinin 15 Temmuz ihanetini bizzat yaşadığını, suçluları, işbirlikçilerini kepazeye çevirdiğini vurgulayan Bahçeli, "darbeciler ve bunların ardında duran alçakların" 15 Temmuz'u saptırmak için devrede olduğunu söyledi.

Günahkarları temize çıkarmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"FETÖ, Anadolu'yu ele geçirmek için fırsat arayan vicdanı zincirli, iradesi kirli odakların adi ve pespaye bir suikastçısıdır. Türk askeri kılığına giren canavarlar bağımsızlığımıza kast etmeyi planladılar. Devlete yuvalanıp yuvamızı yıkmaya kalktılar. Bir dolarları cüzdanlarında taşıyıp yurdumuzu parçalamayı düşündüler. ByLock ile haberleşip yıkım ve yok oluşa hizmet ettiler. 15 Temmuz'da üzerimize düşmanca bomba attılar. Milletimize barbarca kurşun sıktılar. Eğitimden adalete, TSK'dan emniyete, üniversitelerden medyaya, iş aleminden sivil toplum kuruluşlarına kadar nüfuz edip çürütmedikleri alan bırakmadılar. Milli varlığımızı dinamitlemek istediler. Milli ruhumuzu yok etmeyi denediler. Askeri askere, polisi polise, askeri polise, polisi askere kırdırıp iç savaş ortamını tesis etmeye uğraştılar."

Bahçeli, oyunun tutmadığını tuzağın bozulduğunu dile getirerek, Türk milletinin kudretini, azametini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

(Sürecek)