19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Millet hepinizi sandığa gömecek"

"Millet hepinizi sandığa gömecek" - İçişleri Bakanı Soylu: - "Terörü devreye soktular olmadı, darbe yaptılar olmadı, IMF olmadı.

22.03.2017 - 14:32
Şimdi kim giriyor devreye? Almanya, Hollanda. Kim girerse girsin millet hepinizi sandığa gömecek. Bu ülke en önemli zaman diliminde ve en önemli kararını verecek" - "Ortadoğu'da ülkeler şu anda hepsi kaos içinde. Avrupa rotayı şaşırmış, ırkçılığın faşizmin peşine düştüler. Ortak anayasa yapamadılar. Almanya hepsini tekeline almak istiyor. 300 yıldır gerileme dönemi yaşıyorduk. Erdoğan ile sıçrama yaşadık"

VAN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terörü devreye soktular olmadı, darbe yaptılar olmadı, IMF olmadı. Şimdi kim giriyor devreye? Almanya, Hollanda. Kim girerse girsin millet hepinizi sandığa gömecek. Bu ülke en önemli zaman diliminde ve en önemli kararını verecek." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Van'a gelen Bakan Soylu, Ferit Melen Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından helikopterle Erciş'e geçti.

AK Parti Erciş İlçe Başkanlığının seçim bürosu açılışına katılan Soylu, Erciş halkına, 15 yıldır bu ülkede milletin kalkınması, ülkenin gelişmesi, özgürlüğü, başka ülkeler karşısında diz çökmemesi için çaba gösteren Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bölünmüş yollarda, havalimanlarında, hızlı trenlerde imzası bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ilettiğini söyledi.

Konuşmaya başlamadan önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünü söyleyen Soylu, ilçenin yılan hikayesine dönen devlet hastanesi konusunun çözümü noktasında söz aldığını ve 4 ay içinde hastanenin hizmete açılacağını ifade etti.

Soylu, ülke olarak büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

"İçimize çok ağladık. Birlik beraberlik içinde ülkemizin yarına ulaşmasını engellemek için travmalar yaşattılar. Bu ülkede bizi terbiye etmek istediler. Bir gün ülkenin başbakanını astılar. Bir gün mezhep ayrımı yaptılar. Aleviler Sünniler birlik olmasın istediler. Bizi etnik kökenlerimiz üzerinden ayırmaya çalıştılar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini zayıflatmak istediler. Bir gün 1960 darbesini, bir gün 1971 muhtırasını yaptılar. 17 yaşındaki çocukların yaşını büyüterek idam ettiler. Terörizmle, anarşizmle, enflasyonla, alnımızın teriyle kazandığımız paraları faizlerle alarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizi 28 Şubat'la, ezanların sesini kısarak, bizi Allah'u Ekber'e hasret bırakarak terbiye etmeye çalıştılar. Bizi kıyafetlerimizle, başörtülü başörtüsüz diye terbiye etmeye çalıştılar."

- " Kürt kardeşlerimizle bizi ayıramayacaklar"

Milletin gönül verdiği liderleri itibarsızlaştıranların, iftira atarak terbiye etmeye çalışanların en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aynı alçak hareketleri yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Soylu, bunların, "Siz kimsiniz, efendiniz biziz", "irticacılar" diyerek güçlü, ayaklarının üstünde duran bir Türkiye olmaması için çaba gösterdiğini belirtti.

17-25 Aralık ve 6-7 Ekim olaylarıyla ülkenin önünün tıkanmak istendiğini belirten Soylu, "Ne ortaya koyarlarsa koysunlar, yerler, topraklar şahit olsun ki Kürt kardeşlerimizle bizi ayıramayacaklar, ayıramayacaklar, ayıramayacaklar. 15 Temmuz'da o meczubun, maşanın, alçağın talimatıyla uçaklardan, tanklardan, helitopterlerden ateş açarak milletimizi terbiye etmeye çalıştılar. Türlü türlü tezgahlar ortaya koymaya çalıştılar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin cevabı tektir. Şiddetle, silahla, zorlukla değil, oylarıyla, sandıklarla, demokrasiyle veriyor cevabını." diye konuştu.

Soylu, 16 Nisan'ın sadece bir referandum olmadığını, darbelerle, muhtıralarla, gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık'la 6-7 Ekim olaylarıyla, 15 Temmuz'la ülkeyi terbiye etmeye çalışanlara karşı bir cevap olduğunu bildirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

- "16 Nisan'da patronun millet olduğunun kararını vereceğiz"

"16 Nisan'da bu asil millet ay yıldızlı bayrağıyla, Ezan-ı Muhammediye ile bir cevap verecek. 'Bizi bölemediniz, parçalayamadınız' diyecek. 16 Nisan'da bunlara karşı nasıl gümbür gümbür geldiğimizin cevabını verecekler. PKK'ymış, FETÖ'ymüş, DEAŞ'mış, bunlar da yetmedi Hollanda, Almanya, topunuz gelin, bize Erciş yeter. 15 Temmuz akşamı hiç kimse bu ülkede darbe olacağını düşündü mü? Gerçi benim yerime Kılıçdaroğlu konuşsa daha iyi. 'Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerde olacak birbirlerine düşecekler' diyor. Biz aylardır ne anlatıyoruz. Bu sistem kardeşi kardeşe, babayı oğula düşürür. Olan güzel ülkemize olur. Cumhurbaşkan'ımız güzel bir söz etti. Dedi ki 'Kılıçdaroğlu'na 3 keçi versen kaybeder.' Milas'ta konuşma yaptığım sırada bir vatandaş yanıma gelerek 'Ben keçilerden iyi anlarım. Cumhurbaşkanı'mız doğru söyledi ama bir şeyi düzeltmemiz lazım. Keçiler kendini kaybetmez bu kendini kaybeder.' Sistem darbe, ayrılık, fitne üreten, kardeşi kardeşe düşüren sistemdir. Türkiye'yi halkın, millet idaresinin yönetmesine izin vermeyen sistemdir. Bir gün Danıştayı, bir gün Yargıtayı, bir gün Anayasa Mahkemesini, milletin seçtiğine hakaret eden medya patronlarını, IMF'yi, uluslararası kuruluşları patronumuz yaptılar. 16 Nisan'da patronun millet olduğunun kararını vereceğiz."

- "Bu milletin birliği üzerinde kimseye oyun oynattırmayız"

7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede tek başına hükümetin olmayacağını düşünenlerin ellerini ovuşturmaya başladığını, "Avrasya Tüneli'ni, üçüncü havalimanını, üçüncü köprüyü, şehir hastanelerini yapın, biz almasını biliriz" dediklerini aktaran Soylu, terör örgütü PKK'nın da çocukların okullarına giderek "anne babalarınız oy vermezse gereğini yaparız" diyerek herkesi tehdit ettiğini söyledi.

Soylu, bir milletvekilinin "Türkiye Cumhuriyeti'ni tükürüğümüzde boğacağız" söylemini hatırlattığı sırada tepki gösteren vatandaşlara, "Siz bir şey demeyin. Gereğini biz yerine getirdik." dedi.

Terör örgütünün yıllarca bölgeye yatırımın gelmesini, gençlerin iş sahibi olmasını, bölgedeki kardeşleriyle bir arada olmasını engellemek için elinden geleni yaptığını bildiren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen günlerde Tunceli'de esnafın hepsini ziyaret ettik. Herkes iş istedi. Gelecek istedi. Terör geldiği için yatırımcı gelmiyor. Bu milletin birliği üzerinde kimseye oyun oynattırmayız. 7 Haziran'dan önce 'Siyaset yapmak istiyoruz. Silahı elimize almayacağız' dediler, istismar ettiler, kandırdılar ama sonrasında da 'biz özerklik ilan edeceğiz' dediler. Bin yıldır biriz, kardeşiz, beraberiz, özgürlüğün, kardeşliğin milletiyiz. Bin yıldır buralardayız. Bizim medeniyetimizin bize söyledikleri var. Biz kökü belli olmayan millet değiliz. Milletimizin ana, baba, ata sevgisi bellidir. Hani Nusaybin'de, Kızıltepe'de, Muş Varto'da, Cizre'de özerklik ilan edecektin. Geçenlerde oradaydım. Hadi gücün yetiyorsa, biraz kalbinde cesaret varsa bir yerde 'özerklik ilan edeceğim' söyle de alalım boyunun ölçüsünü. Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ımızın talimatları nettir. Burada Erciş'te sizlerin huzurunda söylüyorum, PKK'yı bu topraklardan silip atacağız, endişeniz olmasın. Ne kadar tahammül edemezseniz edemeyin biz kardeşiz ve bu topraklarda ebediyen birlikte yaşayacağız. Gabar'da, Bestler Dereler'de biz varız, ülkenin huzurunu bozanlara izin vermiyoruz."

- "Bu sistem milleti merkeze almıyor"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'nı açıkladığını, bu program sayesinde yapılacak yatırımlarla Van'da 15 bin 242 kişiye iş imkanı sağlanacağını ve yaklaşık 2 milyar liralık yatırımın kente yapılacağını anımsatan Soylu, terörü tasfiye ettikçe iş ve aş imkanlarının artacağını anlattı.

Van'ın yanı sıra Batman'da 29 bin, Hakkari'de 7 bin, Iğdır'da 4 bin, Mardin'de 28 bin kişinin iş bulacağını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Terörü defedeceğiz. Bizle oynamalarına izin vermeyelim. Diyorlar ki yeni sistem gelecek. Parlamento zayıf olacak. 28 milletvekilini bir gecede başka partiye aldılar. O meclis mi güçlüydü. Meclise gitsem Tendürek'e çıkıp orada yaptıklarımızı yapamayız. Feraşin'e inerek, Şırnak'ta vatandaşlarla bir araya gelip onları dinlemeye fırsat bulamam. O nedenle 3-4'e kadar bakanlıkta çalışıyoruz. Meclis'e git oradaki işleri yap ülkeyi PKK yönetsin. Milletvekili yasa yapacak, hükümetle millet arasında köprü görevi yapacak. Artık o günler geçti. Güçlü meclis güçlü hükümet, tarafsız ve bağımsız yargı olacak. Dünyaya boyun eğmedik. Had bildirmek isteyenlere 'Türkiye eski Türkiye değil' dedik. Milletin iktidarı, hükümeti, meclisi, yargısı olacak. 10 yılda bir darbelerle bizi geriye götürdüler bu sistemle. Bu sistem arıza çıkaran, milleti merkeze almayan sistem."

"Biz eline pusula verilen hakim savcı değil, milletin hakim savcısının yargısının sistemini getiriyoruz." diyen Soylu, Avrupa'daki ülkelerde yargıyı hükümetin belirlediğini, yargının bir zümrenin elinde olmasının o ülkede adaleti, hakkaniyeti ve kardeşliği bitireceğini vurguladı.

Soylu, Türkiye'nin büyümesinin, enerjisinin sisteme yansımasının istenmediğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörü devreye soktular olmadı, darbe yaptılar olmadı, IMF olmadı. Şimdi kim giriyor devreye? Almanya, Hollanda. Kim girerse girsin millet hepinizi sandığa gömecek. Bu ülke en önemli zaman diliminde ve en önemli kararını verecek. Ordaoğu'da ülkeler şu anda hepsi kaos içinde. Avrupa rotayı şaşırmış ırkçılığın faşizmin peşine düştüler. Ortak anayasa yapamadılar. Almanya hepsini tekeline almak istiyor. 300 yıldır gerileme dönemi yaşıyorduk. Erdoğan ile sıçrama yaşadık. Bu bir fırsattır. Ne ortaya koyarlarsa koysunlar biz kendi otomobilimizi, kendi aracımızı, kendi uçağımızı yapacağız dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız. Namluyu görüp de kıvıran liderleri biliyorum. Ben milletimin yanında olurum diyen, milleti için canını hiçe sayan Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan ile biz bu meseleleri aşabiliriz. Bu bizim için fırsattır. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşılması için fırsattır. Artık bizi terbiye edemeyecekler."

Soylu, vatandaşlarla tokalaşarak ilçeden ayrıldı.