29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Milli atlet Melike dünya şampiyonluğu için koşuyor

Milli atlet Melike dünya şampiyonluğu için koşuyor - Türkiye derecelerinin yanı sıra atletizmde Avrupa ikinciliği ve Balkan şampiyonluğu yaşayan milli atlet Melike Malkoç, haziran ve temmuz ayındaki uluslararası şampiyonalarda altın madalya kazanarak ilk dünya şampiyonluğu hedefini gerçekleştirmek istiyor - Milli sporcu Melike: - "Gözümü çizgiye odaklıyorum.

21.06.2017 - 11:25
Yapabileceğime inanıyorum" - "Ay-yıldızlı formayla çıktığım her yarışta daha çok heyecanlanıyorum"


ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Zonguldak'ta, ilkokul yıllarında beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedilen ve ailesinin desteğiyle atletizme devam eden milli sporcu Melike Malkoç, haziran ve temmuz ayında düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda altın madalyayı hedefliyor.

Atletizmde, 24-30 Haziran'da Fransa'nın Nancy şehrinde gerçekleştirilecek ISF Okullar Arası Dünya Atletizm Şampiyonası ve 12-16 Temmuz'da Kenya'nın Nayrobi kentinde düzenlenecek IAAF Dünya (U18) Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'na katılacak 17 yaşındaki milli sporcu, çalışmalarını Zonguldak'ta sürdürüyor.

Çeşitli kategorilerde Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra gençler kategorisinde 100 ve 200 metrelerde Avrupa ikinciliği ile 60 metrede Balkan ikinciliği ve yıldızlar kategorisinde Balkan şampiyonluğu yaşayan Melike, her gün çift idman yaparak hazırlandığı turnuvalarda kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyor.


- "Ay yıldızlı bayrağımı göklere çıkarmak istiyorum"


Melike, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis olmayı hayal ettiğini ancak beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle atletizme başladığını ve ailesinin de bu yönde kendisine destek olduğunu söyledi.

Yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen genç ve büyükler kategorisinde de yarıştığını ifade eden Melike, "'Benim onlardan ne eksiğim var?' diye düşünüyorum. Yaş olarak olgunlar, bir şeyler görmüşler ama ben de o olgunluğa sahip olduğumu düşünüyorum. Gözümü çizgiye odaklıyorum. Yapabileceğime inanıyorum." diye konuştu.

Melike, katılacağı her yarışmaya aynı ciddiyetle hazırlandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Yurt içindeki yarışmalar beni heyecanlandırıyor. Ay-yıldızlı formayla çıktığım her yarışta ise daha çok heyecanlanıyorum. Yarış heyecanıyla bazı zamanlar aksaklıklar yapabiliyorum ama her zaman ileriyi hedefliyorum. Daha iyi şeyler yapmak, birinci olmak için çalışıyorum, çabalıyorum. Türkiye'de birçok yerde salon var. Burada salonumuz yok. Kışları koşmak için kar kürüyoruz. Her şeye rağmen doğru bir çizgide ilerliyoruz. Her gün idman yapmaya çalışıyoruz. Bunların içerisinde tempolarımız ve reaksiyonlarımız var. Ay-yıldızlı bayrağımı göklere çıkarmak istiyorum."


- "Tesis sıkıntımız var"


Melike'nin antrenörü Utku Duman da Melike'yi oyuncu tarama çalışmaları sırasında fark etiğini ve yönlendirmeleri sonucu atletizme kaydığını anlattı.

Duman, Melike'nin geçen yıldan itibaren ulusal anlamda başarı elde ettiğini aktararak, "Hedeflerimiz büyük. Yaşadığımız ilde bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Ama geleceğe yönelik burada tesis sıkıntımız var. Burada kapalı alanda çalışacağımız yer yok. Bu şartlar iyileşirse Avrupa'da ve dünyada büyüklerde de derece hedeflerimiz var." şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonunun kendilerini kamplara çağırarak, destek verdiğini dile getiren Duman, "Melike şu an iyi bir yerde ve pozisyonda. Salonda yaptığı 7,65'lik dereceyle dünyada ilk 10'nun içindeydi. Çalışmalarını sürdürmesi gerekiyor. Kendisi de bunun farkında. Hatta kendisine teşekkür ediyorum. Avrupa'daki sporcuların çalıştıkları şartları gördükten sonra bu çocuklar burada büyük fedakarlıklarla bu sporu gerçekleştiriyor. Karda ve yağmurda kulvar temizliyoruz. Hedeflerinin farkında, iyi bir iletişim kurduk." ifadelerini kullandı.