28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Milli güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu

Milli güreşçinin hedefi dünya şampiyonluğu - Kariyerinde daha önce 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğu bulunan Fatih Başköy, Polonya'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda da zirveye çıkmak istiyor - Fatih: "İlk defa düzenlenecek bu turnuvada hedefim şampiyonluk"ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Milli güreşçi Fatih Başköy, kasımda Polonya'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

18.09.2017 - 11:19

Kariyerinde daha önce 2015'te 98 kiloda 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğu bulunan grekoromen güreşçi Fatih Başköy, Dünya Şampiyonası'nda zirve mücadelesi verecek.

Grekoromen A Milli Takımı ile büyüklerde Paris'teki son Dünya Şampiyonası'nda mücadele veren Fatih, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Ordu'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Büyüklerde Dünya Şampiyonası'nın kendisi için bu alanda ilk tecrübe olduğunu ifade eden Fatih, "Sonuç, sadece derece olarak kötüydü. Madalya alamamak haricinde benim adıma her şey çok güzel geçti. Çünkü öyle bir arenaya ilk defa gittim. Deneyim kazanmak son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin çok tecrübeli olduğunu belirten Fatih, "Güreştiğim sporcular bu zamana kadar kendilerini Avrupa ve dünyada ispatlamıştı. Ülkeme burada madalya kazandıramadığım için elbette çok üzgünüm. Ama durmak yok, çalışmaya devam. Önümüzde daha çok turnuva var. Yaşım daha yirmi üç. İnşallah daha iyi sonuçlar çıkartacağız. Ama katetmem gereken daha çok yol var." diye konuştu.

Daha önce 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra gençler dünya 3'üncülüğü, üniversitelerarası dünya şampiyonluğu ve çeşitli yaş gruplarında Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu hatırlatan Fatih, ilk defa düzenlenecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda, altın madalyayı hedeflediğini dile getirdi.


- "Olimpiyat sporun zirvesidir"


Fatih Başköy, en büyük hedeflerinden birisinin de 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer almak ve başarı elde etmek olduğunun altını çizerek, "Olimpiyat sporun zirvesidir. Her sporcunun gitmek istediği turnuvalardan birisi de olimpiyatlardır. Onun için 2020 öncesi gerek kulüp olarak gerekse milli takım düzeyinde hedefimiz çok büyük. Zaten A Milli Takım olarak olimpiyatlarda güzel bir grafik çiziyoruz. Bireysel olarak da baktığımızda benim hedefim o halkada şampiyon olabilmek." değerlendirmesinde bulundu.


- Yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere tavsiyeler


Güreşe Ordu'da kaldığı yetiştirme yurdunda başladığını anımsatan Fatih, yurtlarda kalan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları kaydetti:

"Yetiştirme yurdunda kalan kardeşlerimizin bizden daha iyi yerlere geleceklerinden şüphem yok. Onlara tavsiyemiz, kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirsinler. Beni de rol model alabilirler. Bilsinler ki pes etmeyen başarıya ulaşıyor. Ben kardeşlerime şiddetle tavsiye ediyorum. Sadece güreş değil bakanlığımızın sağladığı tüm teşviklerden yararlanabilirler. Bana sunulan imkanları çok iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Onlar da bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek ülkelerine faydalı yetişkin birey olabilirler."