17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Milli sörfçü Yeni Kaledonya yarışlarına hazırlanıyor

Milli sörfçü Yeni Kaledonya yarışlarına hazırlanıyor - Lena Aylin Erdil, rüzgar sörfünde kasım ayında Yeni Kaledonya'da yapılacak PWA Dünya Turu yarışlarında mücadele edecek - Lena Aylin: "Bu sporun gerçekten en üst noktalarındayım.

23.09.2017 - 11:57
4 yıldır 13 kez bayrağımızı dünya turu podyumlarında dalgalandırdım. Bunu devam ettirmek istiyorum" - "Bir kez köpek balığıyla çarpıştım. Başka bir yarışta da bir fok balığının üzerine basıyordum. Köpek balığıyla çarpışmam sırasında hayatımın en büyük korkusunu yaşadım"


MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan milli sörfçü Lena Aylin Erdil, rüzgar sörfünde 21-26 Kasım'da Yeni Kaledonya'da yapılacak PWA Dünya Turu yarışlarına hazırlanıyor.

Kariyerinde bugüne kadar ABD, Güney Afrika, Polonya, Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, Yeni Kaledonya ve Japonya'nın da aralarında olduğu 20'den fazla ülkede dereceler elde eden 28 yaşındaki Lena Aylin Erdil, yurt dışında Türk bayrağını dalgalandırdı.

Slalom kategorisinde mücadele veren milli sörfçü, bu yıl dünya turunda liderliği garantileyen Aruba Adası'ndan Sarah Quita Offringa'nın ardından ikinciliğini korumayı hedefliyor.

Bodrum'un Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki sörf okulunda antrenmanlarını sürdüren Lena Aylin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının da sörfçü olduğunu, bu yüzden kendisini bu sporun içinde doğan birisi olarak gördüğünü belirtti.

Yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda Türkiye'yi temsil ettiğini aktaran Lena Aylin, "Çok fazla ülkede yarıştım, saymakla bitmez. 7 yıldır dünya turunu takip ediyorum. Bu yıl Güney Kore, Japonya ve Danimarka'da yarıştım." dedi.


- İkincilik için mücadele edecek


Yeni Kaledonya'daki hedefiyle ilgili Lena Aylin, şöyle konuştu:

"Yarışacağımız bölge, Fransa'ya bağlı küçük bir ada ülkesi. Avustralya açıklarında bir bölge. Orada şartlar çok iyi, rüzgar sörfü için çok müsait. Su sıcaklığı da çok güzel. Oraya gitmek için sabırsızlanıyorum. Bu yarışlarda bundan sonra ikincilik için mücadele edeceğim. Bu sene dünya turu birinciliği şimdiden belli oldu. Birinci sporcu ilk üç etabı kazandı. Bir sonraki etabı kazanmasa bile birinciliği garantiledi. Ama ikincilik için çok yoğun mücadele olacak."

İkinciliğini korumak için elinden geleni yapacağını vurgulayan milli sporcu, geçen yıl da dünya turunu ikinci sırada tamamladığını kaydetti.

Dünya sıralamasında ilk üçte olduğunu hatırlatan Lena Aylin, "Başarımı geliştirmek ve koruyabilmek için sponsor desteğine ihtiyacım var. Son üç yıldır podyum görüyorum, ama destek alamamak beni çok üzüyor. Bizlerin desteklenmesi lazım." diye konuştu.

Bulunduğu noktaya 10 yıllık çalışma sonucunda ulaştığını anlatan milli sporcu, "Bu sporun gerçekten en üst noktalarındayım. 4 yıldır 13 kez bayrağımızı dünya turu podyumlarında dalgalandırdım. Tabii ki bunu çok büyük onur ve gururla yapıyorum. Bunu devam ettirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.


- "Köpek balığıyla çarpıştım"


Yarışlar sırasında yaşadıklarından da bahseden Lena Aylin Erdil, şunları kaydetti:

"Yarışlarda çok fazla anılarım var. Bir kez köpek balığıyla çarpıştım. Başka bir yarışta da bir fok balığının üzerine basıyordum. Boğulmaya yakın anılarım da oldu. Son yıllarda dalga sörfü yapmaya başladım. Bunun da yarışlarına giriyorum. Bu yarışları çok büyük okyanus dalgalarında yapıyoruz. Şartlar zorlaştıkça anılarım da çoğalıyor. Köpek balığıyla çarpışmam sırasında hayatımın en büyük korkusunu yaşadım. Bir şekilde sakin olmaya çalıştım ve sakinliğimi korudum. Biz onların yaşam alanına giriyoruz o yüzden bunlar normal."