19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Milli sporcular için kurban kesildi

Milli sporcular için kurban kesildi - Atletizm Milli Takımı'na seçilen Bitlisli 7 sporcu için kurban kesilerek dualar edildi - BEÜ Rektörü Prof.

1.06.2017 - 15:17
Dr. Yardım: "Bu, ciddi anlamda başarıdır. Sporcular milli takıma girdi. Bundan sonra kendilerinden şampiyonluk bekliyoruz. Onların bu kapasitede olduklarını biliyorum, yapabileceklerine de inanıyorum"


BİTLİS (AA) - Bitlis Gençlik Spor Kulübünün 7 sporcusunun Atletizm Milli Takımı'na seçilmesi nedeniyle kentte kurban kesilerek dualar edildi.

Artvin'deki Balkan Dağ Koşusu ile Yıldızlar Dünya Dağ Koşu Şampiyonası'nda dereceye girerek milli takıma alınan ve aralarında Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencisinin de bulunduğu 7 sporcu için kentteki tarihi Seyit İbrahim Camisi'nde kurban kesildi.

Kurban kesimine katılan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, yaptığı açıklamada, bekledikleri başarıyı gençlerin gösterdiğini belirterek, potansiyelleri olanların kendilerini kanıtladığını söyledi.

Milli takıma gönderilen 7 milli sporcuyla gurur duyduklarını ifade eden Yardım, şöyle konuştu:

"Bu sayıyı daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Bu, ciddi anlamda başarıdır. Sporcular milli takıma girdi. Bundan sonra kendilerinden şampiyonluk bekliyoruz. Onların bu kapasitede olduklarını biliyorum, yapabileceklerine de inanıyorum. Bu kapsamda kendi okullarında da öğrenim hayatlarına devam etmelerini istiyoruz. Hep beraber gençlerimiz ve üniversitemiz için çabalayacağız."

Atletizm Bitlis Temsilcisi ve Dağ Koşuları Koordinatörlüğü Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Kara ise çalıştırdığı gençleri milli takıma göndermenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Bu gençlerin Bitlis'in adına daha güzel başarılar elde edeceğine inandığını anlatan Kara, şunları ifade etti:

"Bir gencimiz 3 Haziran'da Balkan Pist Şampiyonası'na, 10 Haziran'da 3 gencimiz Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'na, 24 Haziran'da ise 3 gencimiz İtalya'da yapılacak Dünya Dağ Koşu Şampiyonası'na katılıp ülkemizi temsil edecek. Bu gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar'a, rektörümüz Erdal Necip Yardım'a ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum."