28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Minik eller şehit Aybüke öğretmen için duaya kalktı

Minik eller şehit Aybüke öğretmen için duaya kalktı - Batman'ın Kozluk ilçesi Oyuktaş köyündeki öğrenciler, geçen yıl 24 Kasım'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmenlerini unutmadı - Öğrenciler el işi kağıtlarından yaptıkları karanfilleri, okulda oluşturulan "Şehit Şenay Aybüke Yalçın" köşesine bırakıp şehit öğretmen için dua etti BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - Batman'ın Kozluk ilçesi Oyuktaş köyündeki öğrenciler, 24 Kasım'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen Aybüke öğretmeni unutmadı.

23.11.2017 - 11:56

Oyuktaş köyü Yeşilyurt Mezrası'ndaki 24 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, "Şehit Şenay Aybüke Yalçın" köşesi oluşturuldu.

Öğrenciler, kendi el işi kağıtlarından yaptıkları karanfilleri şehit öğretmenleri için oluşturulan köşeye bıraktı, dua etti. Öğrenciler hep bir ağızdan, "24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Aybüke öğretmeni unutmadık." diyerek vefa örneği ortaya koydular.

Sınıf öğretmeni Eda Tufan AA muhabirine, şehit Yalçın'ın anısını yaşatacaklarını söyledi.

PKK'lı teröristlerce şehit edilen Yalçın'ın Türkiye'nin batısından buraya bir eğitim gönüllüsü olarak geldiğini anımsatan Tufan, şöyle konuştu:

"Ama ne yazık ki teröristler eğitim gönüllüsü arkadaşımızı şehit ettiler. Öğrencilerimizle 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ı anıyoruz. Onun anısını yaşatacağız. Dünyada ve Türkiye'de eğitime emek veren bütün öğretmenlerimizin günü kutlu olsun."

- "Buranın keyfi başka"

Okula bir ay önce atandığını belirten Tufan, şunları kaydetti:

"Buraya da uzaktan geldim ama burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. Çünkü ülkemin her karış toprağındaki çocuklar çok kıymetli. Fırsat eşitliği sunulmasında en büyük payın öğretmenlere düştüğüne inanıyorum. Bu yüzden de bütün çabalarımız çocuklar için o yüzden buradayım."

Köyde görev yapmanın zorluklarına işaret eden Tufan, "Yeri geliyor sınıfta soba yakıp, temizlik yapıyoruz. Öğrencilerimize eğitim veriyoruz ama bunların hepsini büyük bir keyifle yapıyoruz. İnsanlar ücra köy denildiğinde endişe duyuyorlar ama buranın keyfi başka." dedi.