20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Minik Kalpler Trafikte" projesi

"Minik Kalpler Trafikte" projesi - Sivas'ta başlatılan proje kapsamında, Sevgi Evleri'nde kalan koruma altındaki çocuklar, kurumun bahçesine yaptırılan trafik eğitim pistinde akülü araçlara binerek trafik kurallarını öğreniyorSİVAS (AA) - Sivas'ta başlatılan "Minik Kalpler Trafikte" projesi kapsamında, Sevgi Evleri’nde kalan koruma altındaki çocuklar, oluşturulan özel pistte akülü araçlarla hem trafik kurallarını öğreniyor hem de hem de gönüllerince eğleniyor.

21.07.2017 - 16:34

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Minik Kalpler Trafikte" projesiyle Sevgi Evleri bahçesine yaptırılan pistte haftanın belli günlerinde akülü araçlara binen çocuklar, eğitmenleri nezaretinde trafik kurallarını öğreniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Projeyle kurum bünyesinde kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklara trafik kurallarını öğretmeyi ve sosyal hayata adapte etmeyi amaçladıklarını aktaran Yıldızhan, "Pistin açılışını yaptık. Çocuklarımız burada eğlenerek öğrendikleri trafik kurallarını hafızalarına kazıyacaklar." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut da trafik kazalarının eğitim eksikliği nedeniyle yaşandığına dikkati çekerek erken yaşta trafik eğitimi sayesinde bu sorunların çözülebileceğini belirtti.

Bu amaçla Sivas Valiliği himayesinde başlattıkları projeyle koruma ve bakım altındaki çocuklara Sevgi Evleri'nde bulunan 400 metrekarelik bir kompleks içerisinde trafik eğitim pisti hazırladıklarını aktaran Aykut, "Projeye katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Davut Gül ve kıymetli eşlerine, araçların temini noktasında büyük katkıları olan Sivasspor Kulübü Yönetim Kuruluna, Eczacılar Odası Birliğine ve hayırseverlerin hepsine teşekkür ederim." dedi.