28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Minik Maker'lar İş Başında" projesiyle İzmirli çocuklarla buluştu

"Minik Maker'lar İş Başında" projesiyle İzmirli çocuklarla buluştu İZMİR (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), "Minik Maker'ler İş Başında" projesiyle İzmirli çocuklarla bir araya geldi.

22.11.2017 - 12:32

TEB'den yapılan açıklamada, TEB'in geçen yıl İstanbul Haşim İşcan İlkokulu'nda kurduğu TEB İnovasyon Maker Atölyesi'nde çocukların inovasyon merakından ve potansiyelinden aldığı ilhamla, maker eğitimlerini Anadolu'ya yaymak üzere "Minik Maker’lar İş Başında" projesini hayata geçirdiği hatırlatıldı.

Proje kapsamında ziyaret edilen İzmir'de programa Ertuğrul Gazi İlkokulu, Şehit Polis Fethi Sekin İlkokulu, Batı Anadolu Çimento İlkokulu, Balatçık İlkokulu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu, Şehit Üsteğmen Sadullah Sever İlkokulu, Hatice Hanım İlkokulu ve Hakimiyet-i Milliye İlkokulu olmak üzere 8 ayrı ilkokuldan 48 öğrenci katıldı.

-"İzmirli öğrencilerimizi maker hareketiyle tanıştırdık"

"Bugünün Maker Çocukları, Yarının Büyük Girişimcileri" sloganıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında İzmir'de çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, "İzmir'de 8 okuldan 48 çocuğumuzu İzmir TİM-TEB Girişim Evi'mizde ağırlayarak onlara maker eğitimleri verdik. Bu eğitimlerle çocuklarımızı teknolojiyle 'kendin yap' kültürünü buluşturan maker hareketiyle tanıştırıyoruz. Bugün maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor, çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Boz, banka olarak, geleceğin öncelikle hayallerle inşa edileceğine inandıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"TEB olarak, özellikle gençlerimizi inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalarına destek olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yaklaşık beş yıldır TEB Girişim Bankacılığı ile 'danışman banka' anlayışımızla ülkemizin dört bir yanında girişimcilerimize elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden, projelerini nasıl yeni pazarlara taşıyacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. İstanbul Ataşehir'deki TEB Girişim Evi'nde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğiyle 9 ilde açtığımız TİM-TEB Girişim Evleri'nde girişimcilere ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyor, onları her alanda destekliyoruz."

İki hafta sürecek proje kapsamında, Edirne, Bursa ve İzmir'in ardından Denizli, Konya, Mersin, Gaziantep, Trabzon ve İstanbul'daki 9 TİM-TEB Girişim Evi'nde 72 devlet okulundan 500'ün üzerinde 3. ve 4. sınıf öğrencisine maker eğitimleri verilecek. Proje paydaşı Makers Türkiye eğitmenleri, "3 boyutlu yazıcılar", "Arduino", "Kodlama" ve "Makey Makey" olmak üzere dört ana başlıkta içi dolu ve geniş kapsamlı maker eğitimi sunacak.