28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Minik öğrencilerden sokaktaki hayvanlar için yuva

Minik öğrencilerden sokaktaki hayvanlar için yuva - Amasya'da ilkokul öğrencileri sokaklardaki hayvanlar için hazırladıkları yuvaları şehrin farklı noktalarına yerleştirdi AMASYA (AA) - Amasya'da ilkokul öğrencileri sokaklarda yaşayan hayvanlar için yuvalar hazırlayıp, kentin farklı noktalarına yerleştirdi.

13.02.2019 - 15:22

Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri evlerinden getirdikleri malzemeleri kullanarak okulda kedi, köpek ve kuşların barınması için 30 yuva yaptı.

Ailelerinden ve çevrelerinden destek alan öğrenciler içine yem koydukları yuvaları daha önce belirledikleri noktalara koydu.

Sınıf öğretmeni Sevda Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı öğrencilerin soğuk kış aylarında sokak hayvanları için bir şey yapmak istemesi üzerine sınıfça sokak hayvanları için yuva hazırlamaya karar verdiklerini söyledi.

Öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak amacıyla böyle bir ödev verdiğini belirten Duran,"Eldeki imkanlarla çocukların duygusal ve bilinçsel gelişmeleri için bir çalışma yaptık. Kedi evleri ve köpek evleri yapmaya öğrencilerle birlikte karar verdik. Kendi el becerileriyle yaptıkları evleri öğrenciler mahallelerinde takip edecekleri bir yere koydular. Çocuklar boş zamanlarında orada barınan hayvanları gözlemleyip onların yeme içmelerini kontrol edecek." dedi.

Beklediklerinden daha çok ilgiyle karşılaştıklarını aktaran Duran, öğrencilerin evleri yaparken çok özendiklerini, ailelerinden ve komşularından da bu süreçte destek aldıklarını ifade ederek, çocuklarının bu davranışını herkesin örnek alması gerektiğini kaydetti.

Duran, bu tür ödevlerle öğrencilerin insani yönünün geliştiğini vurgulayarak, "İnsan yetiştirirken dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, hayvan dostlarımızla birlikte yaşadığımızı aşılamamız gerekiyor. Öğrencilerim bunu başardı, hepsine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Umarım bu yaygınlaşır." dedi.

Öğrencilerden 10 yaşındaki Ela Doğan, "Öğretmenimiz bize sokakta üşüyen hayvanları gösterdiği için böyle bir şey yaptık. Hayvanlar üşümesin, donmasın diye. Onların da bir canı var çünkü. Onlar da bir evlerinin olmasını isterlerdi bence. Bizi görüp de bunları devam ettirenler olursa çok seviniriz." diye konuştu.

Muhabir : Enes Sansar
Yayınlayan : Emine Dalfidan