18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Minik öğrencilerden temizlik kampanyası

Minik öğrencilerden temizlik kampanyası - Siirt Belediyesinin temizlik hizmetine destek vermek için anaokulu öğrencileri "Minik Çevreciler" projesi kapsamında yürüyüş yaptı, farkındalık oluşturmak için çöp topladı SİİRT (AA) - Siirt Belediyesinin temizlik hizmetine destekte bulunmak için anaokulu öğrencileri "Minik Çevreciler" projesi kapsamında yürüyüş yaptı, farkındalık oluşturmak için çöp topladı.

19.04.2018 - 16:27

Siirt Belediyesinin temizlik hizmetine destek sunmak isteyen Nene Hatun Anaokulundaki 80 öğrenci, "Minik Çevreciler" projesi kapsamında temizlik konusunda vatandaşların duyarlılığını artırmak için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında öğrenciler, hazırladıkları, "Siirtimizi kirletme", "Medeni insanlar yerlere tükürmez, çöp atmaz. Çocukları korur", "Temiz toplum temiz çevre", "Çöpünü yere atma", "Yere tükürmemeliyiz" yazılı dövizlerle öğretmenlerinin de katılımıyla yürüyüş yaptı.

Öğrenciler, Aydınlar, Kurtalan ve Güres Caddesi ile Atatürk Bulvarı'nda temizlik konusunda vatandaşları uyardı, farkındalık oluşturmak amacıyla çöp topladı.

Nene Hatun Anaokul Müdürü Nesibe Tatlıkayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarının böyle kampanyalar yapması gerektiğini belirtti.

Eğitim kurumu olarak belediyenin çalışmalarına destek vermek istediklerini kaydeden Tatlıkayıkçı, "Çocuklar bu kampanyayı çok sevdiler. Temizlik yaptılar, insanların da dikkatlerini çektiler. Umarım kampanyamız amacına ulaşmıştır." dedi.

Öğrencilerden Ömer Taha Ökten, arkadaşlarıyla birlikte temizlik yaptığını anlatarak, "Yere çöp atmamalıyız. Bu konuda büyüklerimizi uyardık." diye konuştu.

Öğrencilerden Egemen Boğla da öğretmenlerinin verdiği poşetlerle çöp topladıklarını dile getirerek, çöpleri yere atmanın çok zararlı olduğunu anlattıklarını kaydetti.