19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Minik Rabia'nın mektubu 50 bin öğrenciyi ısıtacak

Minik Rabia'nın mektubu 50 bin öğrenciyi ısıtacak - Ağrı'da, ilkokul öğrencisi Rabia Kahriman'ın mektubundan yola çıkılarak başlatılan ve 50 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen kampanya kapsamında 10 bin öğrenciye giyim yardımı yaptı - Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Kahriman: - "Kampanyamızla Türkiye çapında 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz, zengin, fakir gözetmeksizin yurt çapında yardım yapacağız"AĞRI (AA) - Ağrı'da, ilkokul öğrencisi Rabia Kahriman'ın mektubundan yola çıkılarak başlatılan ve 10 bin kişiye giyim yardımı yapılan kampanya kapsamında 50 bin öğrenciye giyim yardımı yapılacak.

7.02.2018 - 18:16

Eleşkirt ilçesine bağlı Pirabat köyünde öğrenim gören ilkokul 4. sınıf öğrencisi Rabia Kahriman, okula zor şartlarda gelen arkadaşları için hemşehrisi olan Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman'a mektup yazdı.

Minik Rabia'nın mektubundaki "Halis amca, bizim okulumuzda öğrencilerin botları yırtılmış, sen de bizim köylüsün, arkadaşlarımıza yeni botlar alır mısın?" ifadeleri üzerine kampanya başlatan Halis Kahriman, Ağrı kent merkezinde 3, Eleşkirt'te 7 bin olmak üzere 10 bin öğrenciye bot başta olmak üzere mont, pantolon, kazak, çorap gibi birçok giyim yardımı yapmaya karar verdi.

Bu çerçevede AK Parti İl Başkanlığınca organize edilen program kapsamında vakfın yönetim kurulu üyeleriyle Rabia Kahriman'ın eğitim gördüğü Pirabat Köyü İlk ve Ortaokuluna gelen Halis Kahriman, hediye paketi şeklinde hazırlanan ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının yer aldığı giyim yardımının bir kısmını çocuklara dağıttı.

Yardımlara köyünden başlayan vakıf başkanı Kahriman'ın temin ettiği diğer giyim yardımları da il merkezi ve Eleşkirt ilçesindeki öğrencilere dağıtıldı.

Halis Kahriman ve beraberindeki heyet, bu okulda giyim yardımı dağıtılması sonrası Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'ndaki bir programa katıldı.

- "Kampanya ile 50 bin öğrenciye ulaşılacak"

Burada bir konuşma yapan Kahriman, mektuptan etkilenerek kendi ilçesinden başlattığı kampanyayı, Türkiye geneline yaymak istediğini söyledi.

Kahriman, "Kampanyamızla Türkiye çapında 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz, zengin, fakir gözetmeksizin yurt çapında yardım yapacağız. Ağrı ilinde 3, Eleşkirt ilçesinde ise 7 bin olmak üzere toplamda 10 bin giysi yardımında bulunuyoruz. Buraya kendi köyümdeki bir kız öğrencinin yazdığı mektuptaki çağrısı üzerine geldim. Kendi ilçemdeki insanlara yardım yapmayı nasip eden yüce Allah'a şükürler olsun. Cumhurbaşkanımızın deyimi ile Türkiye'mizin 81 ilinde milli olan her kesime ulaşmak bizim görevimizdir." diye konuştu.

Konuşması sonunda Kahriman, protokol üyelerine ay-yıldızlı duvar saati hediye etti.

Hatıra fotoğrafı çekimiyle sona eren törene, Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, kurum müdürleri, öğretmen ve aralarında Rabia Kahriman'ın da yer aldığı öğrenci ile vatandaşlar katıldı.