18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Motosiklet tutkunları kanser hastası Utku için kan verdi

Motosiklet tutkunları kanser hastası Utku için kan verdi - Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü üyeleri, kemik iliği kanseri nedeniyle kök hücre nakliyle tedavi olmayı bekleyen 18 yaşındaki Utku Akçay için düzenlenen kampanyaya katıldıSAKARYA (AA) - Sakarya'da motosiklet tutkunları, kemik iliği kanseri nedeniyle kök hücre nakliyle tedavi olmayı bekleyen 18 yaşındaki Utku Akçay için kan bağışında bulundu.

18.02.2018 - 15:41

Sakarya Valiliği, Türk Kızılayı Sakarya Şubesi ile Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER) iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde hazırlanan Türk Kızılayı tırına gelen Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü üyesi bir grup, kan bağışladı.

Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü Başkanı Adem Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak bu tür sosyal projelere destek olduklarını söyledi.

Utku için başlatılan kampanyaya destek olmak için davet edildiklerini belirten Koç, "Arkadaşlarımızla hem kan verelim hem de etkinliğe destek verelim dedik. İnşallah hayırlı olur. Utku kardeşimizin sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Biz de elimizden geldiğince destek olacağız. İnşallah sağlığına kavuşur, Utku kardeşimize ve bütün Utkulara umut oluruz. Bu amaçla elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

KANSERDER Başkanı Nihal Akar da vatandaşların kampanyaya yoğun katılım gösterdiğini kaydetti.

Kampanyaya "kan hayattır, candır" sloganıyla başladıklarını dile getiren Akar, "Kemik iliği donörü bekleyen yüzlerce hastamız var. 1 damla kan hayat verecek diyerek yola çıktık. Bu konuda Sakarya halkı o kadar duyarlılık gösterdi ki kampanyayı 14 Şubat'ta başlattık hala yoğunluklar devam ediyor. Kampanyamız 28 Şubat'a kadar uzatıldı. İnşallah bir cana can katarız." şeklinde konuştu.

Akar, kampanyanın Utku için başlatıldığını ifade ederek, "Utku bunun sadece bir yüzü. Oysa geride bekleyen onlarca lösemili hastamız var. Buradan verilen donör örnekleri belki de başka bir şehirde tedavi gören gençlerimize, evlatlarımıza hayat katacaktır. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz." diye konuştu.