29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Motosikletlilerden şahine ilk yardım

Motosikletlilerden şahine ilk yardım - Motosikletli grup yol kenarında bulduğu yaralı şahine su verip karnını doyurduktan sonra tedavisi için yetkililere ulaştırdı - Yaralı şahinin bulunması, su verilmesi ve yetkililere teslim edilmesi sporcuların kask kamerasına yansıdıSAKARYA (AA) - Pamukova ilçesinde motosikletli grup tarafından dağda yaralı halde bulunan şahin, tedavisi için yetkililere teslim edildi.

8.12.2017 - 11:58

Karapınar Mahallesi mevkisinde Enduro motosiklet sporcuları İsmail Calkut ve arkadaşları, yol kenarında yaralı bir şahin olduğunu fark etti.

Yaralı şahini bir süre inceledikten sonra uçması için doğaya bırakan sporcular, yaklaşık iki saat sonra aynı yerde şahinin durduğunu görünce tedavi edilebilmesi için Doğa Koruma Milli Parklar Sakarya Şube Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Kanadı kırılan şahini buldukları yerden alıp Karapınar Mahallesi'ne getiren sporcular, su verip karnını doyurdukları yaralı şahini yetkililere teslim etti.

Şahinin yaralı bulunup, incelenmesi, karnının doyurulması ve yetkililere teslim edilmesi sporcuların kask kamerasına yansıdı.

Calkut, şahinin avcılar tarafından yaralanmış olabileceğini ifade ederek, "Şahini yetkililere teslim ettik. İnşallah şahin tekrar göklerde süzülür, mevlam yardımcısı olsun. Lütfen bilinçsiz avcılar neye ateş ettiklerine dikkat etsin." dedi.