23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Muğla'da "engelli askerlere" kına yakıldı

Muğla'da "engelli askerlere" kına yakıldı - Bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenlendiMUĞLA (AA) - Muğla'da "Engelliler Haftası" kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak engelliler için kına gecesi düzenlendi.

15.05.2019 - 22:38

Menteşe Öğretmenevi'nde Muğla Engeliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği tarafından düzenlenen "Engelsiz Gece" etkinliğinde bir günlük temsili askerlik yapacak engellilere kına yakıldı.

Engellilerin kınalarını İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ve Muğla Zihinsel Engeliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü yaktı.

Kına yakılan engellilere, "En büyük asker bizim asker", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Her şey vatan için" sloganı atıldı. Gecede engelli askerler zeybek oynadı.

Muğla Engeliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel hale getirdikleri gecede engelli askerlere, asker uğurlama geleneğine uygun olarak kına yaktıklarını söyledi.

Kına yakılan engelli gençler, İl Jandarma Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapacak.