23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Murat Hüdavendigar Han Bursa'da anıldı

Murat Hüdavendigar Han Bursa'da anıldı - Osmanlı Devleti'nin 3.

23.06.2017 - 22:03
padişahı olan ve 1. Kosova Savaşı'nda şehit edilen 1. Murat Bursa'daki kabri başında anıldı

BURSA (AA) - Osmanlı Devleti'nin 3. padişahı olan, sultan unvanını devlette ilk defa kullanan ve 1. Kosova Savaşı'nda şehit edilen 1. Murat, Bursa'daki kabri başında dualarla anıldı.

1. Kosova Savaşı'nda bir Sırp asker tarafından hançerlenerek şehit edilen Murat Hüdavendigar'ı anmak için Osmangazi ilçesi Çekirge semtinde bulunan Hüdavendigar Külliyesi'nde tören düzenlendi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, burada yaptığı konuşmada, Murat Hüdavendigar'ı diğer Osmanlı padişahlarından ayıran bazı temel özellikler olduğunu söyledi.

Murat Hüdavendigar'ın denizin karşısına geçen padişah olarak da bilindiğini hatırlatan Dündar, "Edirne'nin ikinci başkent olmasına yönelik ilk adımı atan padişah, Kosova Savaşı'nda ilk defa topu kullanan padişah. Yani devletin temellerini atıyor, devleti yeniden dizayn ediyor, yeniden yapılandırıyor. Yeniçeri Ocağı'nı kuruyor ve Balkanlar'a kadar giderek barışı, huzuru ve güzelliği oraya götürüyor.'' dedi.

Törene, eski Osmangazi Kaymakamı ve yeni Iğdır Valisi Enver Ünlü, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kabirde yapılan duaların ardından sahne alan mehter takımı, vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Programın sonunda katılımcılara iftar verildi.