28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş'ta karla mücadele çalışması - Muş'ta karla mücadele ekipleri, kar ve tipi nedeniyle ulaşımı sağlanamayan 9 köy ve 22 mezranın yolunun açılması için çalışma yürütüyor - Ekip şefi Çolak: - "Birçok ilde vatandaşlar güneşin tadını çıkararak denize girerken Muş'ta karla mücadele çalışması yürütüyoruz"MUŞ (AA) - Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapanan 9 köy ve 22 mezraya ulaşımın sağlanması için ekiplerin çalışması sürüyor.

27.03.2017 - 11:40

Muş Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, il merkezine bağlı Üçevler grup köy yolunda kar temizleme çalışması yürütüyor.

Ekip şefi Hakan Çolak, yaptığı açıklamada, 9 köy ve 22 mezranın bulunduğu Üçevler grup köy yolunu açmak için 2 bin 500 metre yükseklikteki Gaza Kulunga Dağı'nda karla mücadele çalışması yaptıklarını anlattı.

"Çolak, şunları kaydetti:

"Birçok ilde vatandaşlar güneşin tadını çıkararak denize girerken Muş'ta karla mücadele çalışması yürütüyoruz. 24 saat büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede kar kalınlığı yer yer 6 metreyi buluyor. Bu da çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Zaman zaman çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Ama buna rağmen yol açma ve genişletme çalışmamıza devam ediyoruz. 2 ekibimizle 5 gündür burada çalışma yürütüyoruz."