29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Muş'ta kız kaçırma iddiası

Muş'ta kız kaçırma iddiası - Muş'ta bir kızı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı - Şüphelilerden birinin kaçırdığı kızın ablasını da daha önce kaçırdığı ve bu suçtan bir süre cezaevinde kaldığı belirlendiMUŞ (AA) - Muş'ta bir kızı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

14.10.2017 - 10:41

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bu yılın mayıs ayında bir kızı kaçırdıktan sonra yakalanan ve bir süre cezaevinde kalan E.B. tahliye oldu.

Şüpheli, tahliye olduktan sonra beraberindekilerle, daha önce kaçırdığı kızın, merkeze bağlı Muratpaşa Mahallesi'nde yaşayan kız kardeşini de kaçırdı.

Ancak köylüler yoğun çabalar sonucu kaçırılan kızı ailesine teslim etti.

Bunun üzerine şüpheliler, kızın evine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu evde hasar oluştu.

Olayla ilgili çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Toprakkale köyündeki bir ikamete düzenledikleri operasyonda, kızı kaçırdıkları iddia edilen E.B. ve iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonda kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 3 şarjör, 18 fişek, 7,65 milimetre Çekoslovak Vzor marka tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 20 fişek ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayla bağlantıları olduğu tespit edilen 3 şüpheliyi daha yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi savcılıktaki ifadesenin ardından serbest bırakıldı. Aralarında E.B'nin de bulunduğu 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.