19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Muş'ta kız öğrencilere otel konforunda pansiyon

Muş'ta kız öğrencilere otel konforunda pansiyon - Muş'un Varto ilçesindeki kız pansiyonu, açık büfe kahvaltısı, günlük dört çeşit öğle ve akşam yemekleri, kesintisiz sıcak su hizmeti, "sinema günleri" etkinlikleri ve özel odalarda ders çalışma imkanlarıyla öğrencilere otel konforunda barınma olanağı sağlıyorMUŞ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Varto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Pansiyonunda öğrencilere, otel standartlarında hizmet veriliyor.

2.04.2017 - 15:14

Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Sait Yetkiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pansiyonda öğrencilere en kaliteli hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

50 odalı 300 kişilik pansiyonda kesintisiz sıcak su hizmeti sunduklarını, öğrencilerin akşamları öğretmen gözetiminde etüt odalarında ders çalıştığını belirten Yetkiner, şunları ifade etti:

"Öğrencilerimize haftanın iki günü Kur'an-ı Kerim ve dini dersler veriyoruz. 8 çeşit açık büfe kahvaltı, günlük 4 çeşit ana yemek, ara öğün olarak da iki çeşit yemek veriyoruz. Pansiyonumuzun yemekhanesi modern ve hijyenik. En çok önem verdiğimiz konu temizlik. Öğrencilerimiz için çamaşır ve ütü odamız bulunuyor. Okulumuz, temizlik konusunda 'Beyaz bayrak' ödülünü aldı."

- "Bazı yemekleri ve meyveleri ilk defa burada yedik"

Pansiyonda kalan öğrencilerden Şirvan Güneş, yurda gelmeden önce böyle bir ortam beklemediğini belirterek, "Güzel ve huzurlu bir ortamda kalıyoruz. Bu, eğitimimize de çok katkı sağlıyor ve daha başarılı oluyoruz. Çünkü çalışma odaları ve etütlerle arkadaşlarımızla aramızda tatlı bir rekabet ortamı oluşuyor." diye konuştu.

Pansiyonda "Sinema Günleri" etkinliklerinin de düzenlendiğini söyleyen Güneş, huzurlu ortamları sayesinde ev özlemini çok hissetmediklerini, otel konforunda hizmet gördüklerini dile getirdi.

Öğrencilerden Sadegül Koç da "Genellikle köylerden geliyoruz. Bu yatakları ilk defa burada gördük. Bazı yemekleri ve meyveleri ilk defa burada yedik. Burada olmaktan çok mutluyuz." dedi.