28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Muş'ta Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Muş'ta Zeytin Dalı Harekatı'na destek - Kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar şehitliği ziyaret ederek, basın açıklaması yaptıMUŞ (AA) - Muş'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı"na destek için şehitliği ziyaret etti.

10.02.2018 - 16:48

Kentte faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar, harekata destek için Garnizon Şehitliği önünde toplandı.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Fetih Suresi'ni okuyan gruptakiler, şehitliği ziyaret ederek dua etti.

Şehitlik önünde gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Turhan Sur, Suriye'de hainleri temizleyen kahraman Mehmetçik'e desteklerini duyurmak istediklerini söyledi.

Binlerce kilometre öteden gelerek İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren ülkeler olduğunu anımsatan Sur, şunları kaydetti:

"80 milyonluk şerefli ve aziz milletimiz imanıyla, irfanıyla, dostunu da düşmanını da tanımakta. Mazlumların dara düştüklerinde gidecek, sığınacak bir Türkiyeleri var. Ama bizim gidecek ne başka Türkiyemiz ne de Türkiye'den başka vatanımız yoktur. Tek nefer, tek nefes ve son damla kana kadar ordumuzun ve devletimizin arkasındayız, yanındayız. Bizler ekmeksiz yaşarız, hürriyetsiz yaşayamayız. Bu yüzden Suriye'nin özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Irak'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüz, Kudüs'ün özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür."