29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Nevruzu kayakla ateş üzerinden atlayarak kutladılar

Nevruzu kayakla ateş üzerinden atlayarak kutladılar - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir grup kayaksever, Nevruz Bayramı'nı kayakla ateş üzerinden atlayarak kutladı - Sarıkamış Dağ A.

21.03.2017 - 14:11
Ş Genel Müdürü Urhan: - "Kayak hocalarımıza rampa yaptık, ardından ateş yaktık. Onlar da ateşin üzerinden çok güzel atlamalar gerçekleştirdiler, seyri güzel oldu ve arkadaşlar da mutlu oldular"

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bir grup kayaksever kayakla ateş üzerinden atlayarak nevruzu kutladı.

Kayak merkezinde bir araya gelen snowboard ve kayak eğitmenleri, 1. etap pistte yaptıkları kar rampasının dibinde ateş yakıp üzerinden kayak, snowboard ve snow tüple atlayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi Mekanik Tesislerden sorumlu Sarıkamış Dağ A.Ş Genel Müdürü Ebubekir Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarıçamlarla çevrili kristal karlar diyarı Sarıkamış'ta Nevruz'u farklı bir etkinlikle kutladıklarını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de birçok kayak merkezinin sezonu kapatırken, Cıbıltepe'de kayak tutkunlarının hala kayak keyfi yaşadıklarına işaret eden Urhan, "Bugün de Sarıkamış Dağ A.Ş olarak ekibimizle kayak hocalarımıza rampa yaptık, ardından ateş yaktık. Onlar da ateşin üzerinden çok güzel atlamalar gerçekleştirdiler, seyri güzel oldu ve arkadaşlar da mutlu oldular. Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı'nın ülkemize bereket ve mutluluklar getirmesini temenni ediyoruz. Bu arada Sarıkamış'ta kayak devam ediyor, kayak severleri bekliyoruz." diye konuştu.

Kayak ve snowboard eğitmeni Alper Laçin de "Sarıkamış'ın eşsiz manzarasında kayak hocaları arkadaşlarımızla nevruzu kayakla ateş üzerinden atlayarak kutladık. Çok heyacanlı güzel bir duygu oldu. Herkesin bunu yaşaması lazım." dedi.

Snow tüp ile ateş üzerinden atlayan Erdoğan Bumin de farklı bir etkinlikle nevruzu kutlamanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.