29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Niğde’deki FETÖ/PDY davası

Niğde’deki FETÖ/PDY davası - FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 8 sanıktan 7'sine, 6 yıl 3'er ay, 1 sanığa ise 3 yıl 1 ay hapis cezası verildiNİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 8 sanıktan 7'si, 6 yıl 3'er ay, 1 sanık ise 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5.06.2017 - 19:05

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Mustafa Ö. ve Aykut Ö. ile tutuklu yargılanan iş adamı Erhan H, avukat Hacı Ali K, öğretmen Bülent B, Safi K, İbrahim T, Ömer Ö. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuksuz yargılanan Mustafa Ö. ve Aykut Ö. ile tutuklu yargılanan iş adamı Erkan H. öğretmen Bülent B. Safi K. İbrahim T. ile Ömer Ö'ye 6'şar yıl 3'er ay, avukat Hacı Ali K'ya ise 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak, tahliyelerine karar verdi.