25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Niğde'deki "ByLock" operasyonu

Niğde'deki "ByLock" operasyonu - FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandıNİĞDE (AA) - Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 6'sı tutuklandı.

11.07.2017 - 20:08

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları suçlamasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edilen zanlılardan E.A, B.G, H.S, H.P, F.İ. ve M.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7 şüpheli ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Niğde merkezli Kayseri, Adana, Bolu, Mersin, İstanbul, Muş, Ankara, Hakkari, Yozgat ve Kırşehir'de 14 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 8 zanlı gözaltına alınmış, daha sonra sayı 13'e yükselmişti.