24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Niğde'deki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Niğde'deki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava - Haklarında dava açılan 2'si tutuklu rütbeli 4 askerin yargılanmasına devam edildi NİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "Terör örgütüne üye olma", "Suç delillerini gizleme", "Resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla haklarında dava açılan 2'si tutuklu rütbeli 4 askerin yargılanmasına devam edildi.

16.03.2017 - 14:34

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski Niğde Jandarma Komutanlığı İstihbarat Binbaşı U.N, tutuksuz Yarbay İ.Ç. ve Uzman Çavuş Ö.B. ile sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Çorum Cezaevinde tutuklu bulunan sanık astsubay E.Ö. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla salona bağlandı.

Sanık U.N. savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını belirterek, "Ben kesinlikle ByLock kullanmadım. İhraç olma ve tutuklanma sebebim ByLock'tur. Evimden 20 gün çıkmadım. Bylock'u kullandığım iddiasını kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuksuz sanık Ö.B. ise İstanbul Hareket Merkezini bombalama olayıyla ilgili bilgi sahibi olmak ve komutana bilgi vermek için aradığını öne sürerek, "Bombalama ihtimali diye düşünerek aradım. Saat 22.00 sıralarında basından haberi görünce 15-20 dakika sonrasında İstanbul'u aradım." dedi.

Mahkeme heyeti, U.N. ve E.Ö'nün tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 23 Mayıs'a erteledi.