18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Nusaybin'deki değişim filmle tanıtıldı

Nusaybin'deki değişim filmle tanıtıldı - Müşterek operasyonlarla 2 yıl önce çukur kazıp barikat kuran PKK'lı teröristlerden temizlenen Mardin'in Nusaybin ilçesinde, görevlendirme yapılan belediyenin de desteğiyle büyük bir dönüşüm yaşandı - Devlet eliyle başlatılan ihya çalışmalarının belediyenin desteğiyle sürdüğü ilçedeki değişim ile tarihi ve kültürel potansiyel tanıtım filmine yansıdı MARDİN (AA) - Mardin'in, adı yıllarca terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla anılan, devlet eliyle ihya çalışmaları sayesinde büyük bir değişim yaşanan Nusaybin ilçesinin tanıtım filmi hazırlandı.

20.07.2018 - 15:32

İlçenin 2 yıl önce düzenlenen müşterek operasyonlarla çukur kazıp, barikat kuran teröristlerden temizlenmesinin ardından ihyasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Yeniden imarı ve altyapının yenilenmesi için devlet eliyle başlatılan çalışmalara İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye de büyük destek veriyor.

Huzurun tesis edildiği, terörün izlerinin sunulan hizmetlerle silindiği Nusaybin'de, vatandaşlar içme suyundan altyapıya, üstyapıdan temizliğe, kültür ve sanat etkinliklerinden toplumun her kesiminin yaşamına dokunacak sosyal projelere kadar daha önce görmedikleri belediye hizmetlerine kavuştu.

Nusaybin Belediyesince ilçede terörün neden olduğu tahribatın giderilmesi için yürütülen çalışmalarla sağlanan dönüşümün yansıtılması, ilçenin sahip olduğu potansiyelin aktarılması amacıyla tanıtım filmi yapıldı.

Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ın talimatıyla hazırlanan film, belediyenin sosyal medya hesaplarının yanı sıra medya ve kamuoyu ile de paylaşıldı.

Tanıtım filminde, UNESCO Geçici Kabul Listesi'nde "İnanç Parkı Projesi" ile yer alan Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi, Türkiye ile Suriye arasındaki mayınlı alanda kalan tarihi sütunlar, Beyazsu çayı, Bunisra Vadisi ile görevlendirme yapılan belediye döneminde sunulan hizmetler ve TOKİ tarafından yapılan konutlar da yer aldı.

"Destek sizden, icraat bizden" sloganıyla hazırlanan 8 dakikalık tanıtım filminde, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin drone ile çekilen görüntüleri de ilgi gördü.

Tanıtım filmi hakkında AA muhabirine açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Baysal, bu film ile ilçeyi tanıtmayı ve yapılan hizmetleri anlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından ilçenin adeta ihya dönemini yaşadığına işaret eden Baysal, bu sürede TOKİ tarafından ilçede 5 bin 20 konut, 500 ticari birim, 5 cami, 4 taziye evi ve 3 okulun yapıldığını, konutların bir bölümünün hak sahiplerine teslim edilme aşamasına geldiğini aktardı.

Baysal, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesince ilçede terör saldırılarında zarar gören altyapıya ilişkin de yenileme çalışmaları yapıldığına dikkati çekerek, ilçede bu kapsamda 250 kilometrelik içme suyu ve 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin yenilendiğini kaydetti.

Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce ilçede 50 bin metrekare parke ve bordür taşı döşendiğini anlatan Baysal, Hamidiye ve Açıkyol şehitliklerinin de restorasyonun yapıldığını aktardı.

Baysal, hizmetlerde kırsal mahallelere de büyük önem verdiklerine işaret ederek, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı 14 kırsal mahallede taziye evleri, Kardeş Belediye olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından da ilçede 5 park yapıldığını ifade etti.

Filmde ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığını dile getiren Baysal, aynı zamanda belediyenin yaptığı hizmetlerin de vatandaşlara aktarıldığını sözlerine ekledi.