28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"O bana gözleriyle ifade ediyor sevgisini"

"O bana gözleriyle ifade ediyor sevgisini" - Amasya'da 72 yaşındaki Dursun Cantürk, alzaymır nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 53 yıllık eşine sevgiyle bakıyor - Cantürk: - "Hastalığından sonra ben eşimi daha çok sevmeye başladım, diğer odada bile özlüyorum onu, geliyorum hemen öpüyorum o da bana tebessüm ediyor.

14.02.2018 - 11:23
Bu bile gösteriyor aramızdaki sevgiyi, o bana gözleriyle ifade ediyor sevgisini"

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'da yaşayan 72 yaşındaki Dursun Cantürk, alzaymır hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 53 yıllık hayat arkadaşına ilk günkü aşkla bakıyor.

Merzifon ilçesinde yaşayan 3 çocuk sahibi ev hanımı Gülşen (69) ve astsubay emeklisi Dursun Cantürk çifti, 10 yıl önce tanıştıkları "alzaymır" hastalığıyla mücadele ediyor. Teşhis konulduktan sonra eşine tedavi sürecinde sürekli destek olan 72 yaşındaki Cantürk, 10 yıllık süreçte eşine büyük bir fedakarlık örneği gösterdi.

Hastalığın ilerlemesi üzerine teşhisten kısa süre sonra yatağa bağımlı hale gelen hayat arkadaşını yalnız bırakmayan Dursun Cantürk, ilerleyen yaşına rağmen eşinin bakımını özveriyle yapıyor.

Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle görücü usulü evlendiğini ve 3 çocukları olduğunu, çocuklarının hepsinin il dışında yaşadığını söyledi.

- "Ben aynı durumda olsaydım o da bana bakardı"

Eşiyle çok mutlu bir evlilikleri olduğunu Cantürk, şunları dile getirdi:

"Ben eşime bakmaktan memnunum, sevgiyle bakıyorum ona, bakmaya da devam edeceğim. Çok güzel bir evliliğimiz vardı, sevgimiz hala devam ediyor. Şimdi konuşamıyor, kimseyi tanımıyor, sadece beni gördüğünde tebessüm ediyor. Genç çiftler birbirine sevgi ve saygı göstersinler. Bizim sevgimiz ve saygımız hiç bitmedi. O sevgi ve saygı bizi buraya kadar getirdi. Eşim rahatsız, ben şimdi eşime bakıyorum. Eğer ben aynı durumda olsaydım o da bana bakardı, buna eminim, eşime çok güveniyorum."

- "O bana gözleriyle ifade ediyor sevgisini"

Rahatsızlandıktan sonra eşini kimseye muhtaç ettirmemek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını vurgulayan Cantürk, "Hastalığından sonra ben eşimi daha çok sevmeye başladım, diğer odada bile özlüyorum onu, geliyorum hemen öpüyorum o da bana tebessüm ediyor bu bile gösteriyor aramızdaki sevgiyi, o bana gözleriyle ifade ediyor sevgisini." diye konuştu.

Hayatın yükünü birlikte taşıdığı eşine şimdi zor zamanında destek olduğunu anlatan Cantürk, "Herkes eşine baksın, yalnız bırakmasın, Allah, kadını erkeklere emanet etmiştir, Ben kimseye muhtaç etmem onu, Allah bana sağlık versin, ben ona sonuna kadar bakarım. 'Bakımevine falan ver' diyorlar verir miyim ben hiç. Ben onu diğer odadan özlüyorum, bu ona olan sevgimden kaynaklanıyor." sözlerine yer verdi.