29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Öğrenciler, şehit öğretmen Yalçın için şiir yazdı

Öğrenciler, şehit öğretmen Yalçın için şiir yazdı - Batman'ın Kozluk ilçesinde Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Lisesinin 27 öğrencisinin, PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Yalçın'ın anısına yazdığı şiirler "Cemre" isimli kitapta toplandı - Şiir yazan öğrencilerden Sönmez: - "Aybüke öğretmeni o kötü günle hatırlamak istemiyoruz.

23.11.2017 - 16:23
Aybüke öğretmen hep o kahkahasıyla, güler yüzüyle, samimiyetiyle bizim aklımızda kaldı"

BATMAN (AA) - Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen 7 aylık müzik öğretmeni Şehit Şenay Aybüke Yalçın anısına öğrenciler tarafından yazılan şiirler, "Cemre" isimli kitapta toplandı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde karne gününde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın unutulmuyor. Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Lisesinde okuyan öğrencilerin yazdığı 27 şiir, okul idaresi tarafından şehit öğretmenin anısına "Cemre" adıyla kitaplaştırıldı.

10. sınıf öğrencisi Helin Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aybüke öğretmensiz bir Öğretmenler Günü'ne girmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Şehit öğretmenine duyduğu özlemi "Aybüke'm" adlı şiirle dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:

"Çok üzgünüz, bu anlatılmaz bir acı. Aybüke öğretmenimizin yokluğu, onsuz bu müzik odası, hiçbir şey bunu anlatamaz. Aybüke öğretmeni o kötü günle hatırlamak istemiyoruz. Aybüke öğretmen hiç bir zaman o kötü anla hafızalarımızda kalmadı. Aybüke öğretmen hep o kahkahasıyla, güler yüzüyle, samimiyetiyle bizim aklımızda kaldı. Öyle de devam edecek. Keşke şu an burada olsaydı, ailesi o gururu yaşayabilseydi, Aybüke öğretmen de aynı gururu yaşayabilseydi. Biz gururluyuz çünkü bizim bir şehidimiz var. Hiçbir şey onun yerini dolduramayacaktır. Unutmayacağız onu, onu çok seviyor çok özlüyoruz."

- "Çok özledik onu"

Şehit Aybüke Yalçın'ın öğrencilerinden Büşra Çiftçi de öğretmeninin şehadet haberini babasından öğrendiğini anımsattı.

Öğretmenini her geçen gün daha çok özlediğini anlatan Çiftçi, Yalçın'ın çok iyi bir öğretmen olduğunu, derse her zaman mutlu bir yüzle girdiğini belirtti.

Çiftçi, "Onu hiç üzgün görmedik. Çok özledik onu. Babam 'Kızım öğretmenin şehit olmuş' dedi. İnanmadım ama haberlerden görünce çok üzüldüm, ağladım. Aybüke öğretmeni çok seviyorduk. Aybüke öğretmenin annesini haberlerde görünce böyle bir şiir kaleme aldım." diye konuştu.

Yazdığı "Sessiz notalar" şiiriyle Şehit Aybüke öğretmeni anlatan 9. sınıf öğrencisi Sedef Kaçar ise şöyle konuştu:

"Aybüke öğretmeni hiç tanımadım. Tüm Türkiye gibi onu şehitliğiyle tanıdım. Bu okula gelmek istemiyordum ama Aybüke öğretmenden sonra gelip onun yaşadığı yeri, onun çaldığı gitarları görmek ve çalmak için buraya geldim. Onun anılarını yaşamak için buraya geldim. Onu görmeden ona ithafen şiir yazdım. Yaşadıklarım tıpkı tüm Türkiye'nin yaşadıkları gibiydi o duyguları şiire döktüm."