23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Öğrenciler sokakta kitap okudu

Öğrenciler sokakta kitap okudu - Adana, Osmaniye ve Hatay'da, Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinlikleri düzenlendiADANA (AA) - Adana, Osmaniye ve Hatay'da, kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla okuma etkinlikleri yapıldı.

29.03.2017 - 15:53

Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesince, 53. Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilere yönelik Atatürk Parkı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören öğrencilere, okumaları için kitap dağıtıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmada, amaçlarının, insanların kitaba ve kitabın merkezi kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Demirtaş, dünya ile yarışmanın kitap okumaktan geçtiğini vurgulayarak, "Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kitap okumanın aydınlık günleri inşa etmek için önem taşıdığını belirtti. Sözlü, "Kitap okumanın Adana'yı ve Türkiye'yi kalkındıracağına inanıyorum." dedi.

Daha sonra, Demirtaş, Sözlü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgin ve protokol üyeleri, kendileri için masalara konulan kitapları öğrencilerle okudu.

Bazı öğrenciler ağaçların altında, bazı vatandaşlar bebekleriyle kitap okudu.

- Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de çoğunluğu öğrenciden oluşan bin 500 kişi okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Rauf Denktaş Bulvarı'nda yaklaşık 1 saat kitap okudu.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erdal Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında amaçlarının öğrencilerle, kütüphanenin ve kitap okumanın önemini insanlara anlatmak ve dikkatlerini çekmek olduğunu söyledi.

Çukurova Lisesi öğrencilerinden Yusuf Saltalı, insanlarda okuma farkındalığı oluşturmak için böyle bir etkinliğe katılmaktan memnun olduğunu ifade ederek, "Kitap okumak çok güzel bir şey. Herkesi kitap okumaya davet ediyoruz." dedi.

Etkinliğe, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, Sumbas İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Sert, bazı daire ve okul müdürleri ile davetliler katıldı.

- Hatay

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde de çoğunluğu öğrenci ve öğretmen çok sayıda kişi, kitap okumanın önemine dikkati çekmek amacıyla Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinliğe katılanların kimi çimlerin üzerinde, kimi ise sandalye ve banklarda kitap okudu.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan da vatandaşlarla kitap okudu.

Kaymakam Erkayıran, öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek kitap okumanın önemini anlattı.