18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Öğrencilerden Mehmetçik'e kareografili destek

Öğrencilerden Mehmetçik'e kareografili destek - Iğdır Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi'nin 175 öğrencisi koreografiyle "Afrin" yazıp Türk Bayrağı açtıIĞDIR (AA) - Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için okul bahçesinde bir araya gelerek "Afrin" yazısı oluşturup Türk bayrakları açtı.

13.03.2018 - 14:41

175 kız öğrenci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terörist unsurlara yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek için okul bahçesinde etkinlik düzenledi.

Afrin yazılı koreografiyi oluşturan öğrencilerin her biri bir harfi, 16 öğrenci ise "Allah sizi korusun" yazısı meydana getirdi.

Öğrenciler daha sonra okullarında Afrin'de şehit olan askerlerin resimlerinin bulunduğu "Afrin Şehitleri" köşesinde kurulan mektup kutusuna Mehmetçik için yazdıkları mektupları bıraktı.

Okul Müdürü Ali Bekehan yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde tüm imam hatip liselerinin Mehmetçik'in yanında olduğunu göstermek için faaliyette bulunduğunu belirterek okul olarak Mehmetçik'in yanında olduklarını göstermek için böyle bir böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Harekatın insanları özgürleştirmek için yapılan bir düzenlendiğini ifade ederek Bekehan, "Allah askerimizin polisimizin yardımcısı olsun. Biz okul olarak bu harekatın yanındayız." dedi.

Öğretmenlerden İbrahim Güneş de "Bu harekat sadece bir bölgeye ya da bir millete ithaf edilen bir harekat değildir. Bizim devletimizin, bizim ülkemizin, bizim milletimizin harekatıdır. Bu harekat bir yer almak için değil, oradaki masumları kurtarma harekatıdır. Bizim devletimiz Afrin'e oradaki Müslümanlara yardım etmek için gidiyor. Biz de öğrencilerimizle bir bilinç oluşturmak için, şehitlerinizin bu vatanın değerini öğretebilmek için bu faaliyeti gerçekleştirdik." diye konuştu.

Öğrencilerden Sude Can ise "Biz bütün dualarımızla askerimizin polisimizin yanındayız. Allah'tan tek dileğim bu operasyonun kazasız belasız bitmesidir." dedi.