28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Öğrencileri için lojmanı kütüphaneye çevirdiler

Öğrencileri için lojmanı kütüphaneye çevirdiler - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup öğretmen, okula ait lojmanının iki odasını kütüphane, diğer odasını da satranç sınıfına dönüştürdüŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kırsal mahallede öğretmenlik yapan bir grup öğretmen, öğrencileri için okul lojmanını kütüphaneye çevirdi.

14.02.2018 - 18:07

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Yumrutepe Mahallesi'nde taşımalı eğitim veren ilk ve orta okulun öğretmenleri, okula kütüphane oluşturmak için bir süre önce çalışma başlattı.

Öğretmenler, ders saati dışında gönüllü çalışarak okullun 3 odalı lojmanının 2 odasını kütüphane, diğer odasını da satranç sınıfına dönüştürdü. Modern bir kütüphane kuran öğretmenler, hayırseverlerden topladıkları kitapları, öğrencilerin hizmetine sundu.

Okulun Müdür Yardımcısı Fatih Düşünekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin uzun zamandır kütüphane talebinde bulunduğunu, bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğretmenlerin çok fedakar davrandığını anlatan Düşünekli, "Öğrencilerimiz sürekli bizden okumak için kitap istiyor ve kütüphane talebinde bulunuyorlardı. Bizler öğrencilerimizin içinde ki kitap okuma sevgisin görünce, öğrencilerimizin isteğini boşa çevirmedik ve öğrencilerimize güzel ve zengin bir kütüphane kazandırmak istedik." dedi.

7. sınıf öğrencisi Berivan Güler de kitap desteği beklediklerini belirterek, "Okumayı çok seviyoruz ama kitaplarımız az, onun için yeterince okuyamıyoruz. Öğretmenlerimiz yeterince çabalıyor ama yeterli olmuyor. Bunun için hayırseverlerden kitap yardımları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.