23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Okuryazarlık sertifikasını oğlunun elinden aldı

Okuryazarlık sertifikasını oğlunun elinden aldı - Kırşehir'in Mucur ilçesinde katıldığı okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 70 yaşındaki Fatma Ercan, hem okuma yazma öğrenmenin hem de okuryazarlık belgesini oğlunun elinden almanın mutluluğunu bir arada yaşadı KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Mucur ilçesinde, ilerleyen yaşına rağmen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 70 yaşındaki Fatma Ercan, sertifikasını aldı.

10.05.2018 - 12:13

Mucur Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 32 kişiye, merkezde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Her yaştan kursiyerin yer aldığı törende en büyük heyecanı yaşayanlardan biri de 70 yaşındaki Fatma Ercan oldu.

Törende duygularını dile getiren Ercan, yıllardır içinde ukde kalan okuma yazma öğrenmeyi başarmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yaşının 70 olmasına bakmadan okuma yazma seferberliğine katıldığını belirten Ercan, şöyle devam etti:

"Önceden hep derlerdi 'okumanın yazmanın yaşı yok' diye. Bunu ben bugün anladım. Gerçekten okumanın, yazmanın yaşı yokmuş. Bize bunları yaşatan devletimize çok teşekkür ederim. Ülkemizde başlattıkları okuma yazma seferberliğinde benim gibi birçok kişiye okuma yazma öğretildi. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin inşallah. Sertifikamı oğlumdan almam beni çok duygulandırdı. Anneler ile evlatları arasında çok daha sıkı bağlar vardır. Oğlumun da bugün yanımda olması beni duygulandırdı ve onurlandırdı. Gözyaşlarımı tutamadım. Benim için çok özel bir gün oldu. En güzel Anneler Günü hediyesi oldu."

Konuşmasının ardından 70 yaşındaki Fatma Ercan'a sertifikasını yerel bir gazetede çalışan oğlu Mustafa Ercan takdim etti.

Mucur Kaymakamı Kaya Çelik ve diğer protokol üyeleri de okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan diğer kursiyerlere sertifikalarını verdi.