29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Ölen kişinin kimliğini kullanırken yakalandı

Ölen kişinin kimliğini kullanırken yakalandı - Ağrı merkezli 5 ilde yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda aralarında çeşitli üniversitelerde görevli akademik personellerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı - Hakkında yakalama kararı bulunan ve tutuklu Ağrı il ablasının eşi olan zanlı, Trabzon'da ölen birine ait kimliği kullanırken yakalandı AĞRI (AA) - Ağrı merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

28.05.2018 - 14:01

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin örgütün kamu kurumlarında kripto diye tabir edilen üyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ağrı merkezli 5 ilde 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün sorumlusu düzeyinde görev yapan Ö.M'nin, "Ben bu GSM hattından sadece örgüt üyelerini arardım. Bu aramaların zamanı değişirdi. Bu hat üzerinden normal görüşmeler yapmazdım." ifadesinden yola çıkarak hat üzerinden aranan şüphelilere ulaştı.

Örgütün "operasyonel hattı" ile defalarca arandığı tespit edilen şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, tespit ettiği şüphelileri yakalamak için Ağrı merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında çeşitli üniversitelerde görevli 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 6 araştırma görevlisi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) eski Rektörlük Özel Kalem Müdürü ve örgütün AİÇÜ sorumlusu olarak faaliyet yürüten Doç. Dr. S.K.'nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

-Ölüye ait kimlikle yakalandı

Daha önce tutuklanan Ağrı il ablası Sultan Akkaya'nın eşi Şükrü Akkaya'yı da soruşturma kapsamında arayan ekipler, Akkaya'nın Trabzon'da olduğu bilgisine ulaştı.

Yakalama kararı olan Akkaya'nın üzerinde M.S'ye ait kimlik bulan ekipler, incelemede M.S'nin 2010 yılında hayatını kaybettiğini tespit etti.

Ölen kişiye ait kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırdığını belirleyen ekipler, hakkında yakalama kararı olan ve örgüte ait Özel Nil Eğitim Kurumlarının ortağı ile Nizamiye Koleji Müdürü Şükrü Akkaya'yı gözaltına aldı.

Sahte kimlikle yurt dışına kaçmaya çalıştığı belirlenen Akkaya'nın üzerinde 5 bin lira ile bin dolar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.